Герой Небесної сотні, львівський студент Ігор Костенко, став вікіпедистом року

3492 0
Герой Небесної сотні, львівський студент та журналіст, Ігор Костенко, посмертно став кращим вікіпедистом року за версією засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза.
Фото: unian.ua

Фото: unian.ua

Нагорода «Вікіпедист року» присуджується за найбільші досягнення редакторів і авторів сервісу, повідомляє Вікімедіа Україна.

Ігор Костенко став першим українцем, який отримав цю нагороду, в попередні роки були відзначені представники Казахстану, Нігерії та Франції.

Про присудження цієї відзнаки було оголошено на церемонії закриття Вікіманії — щорічної конференції, яка збирає дописувачів та активістів. Джиммі Вейлз зазначив, що історія Ігоря Костенка справила на нього глибоке враження, і тому він вирішив вручити цю нагороду саме українцеві.

Довідка:

Ігор Костенко —журналіст, студент-географ, активіст Євромайдану. Народився на Тернопільщині, однак вчився у Львові, на географічному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка. Він був активним дописувачем української Вікіпедії, за два з половиною роки він написав понад 280 статей, зробив понад 1600 редагувань. Він також виступив з ідеєю проведення Вікіфлешмобу, запросивши в певний день якомога більшу кількість українців написати нові статті до Вікіпедії. На жаль, ця ідея була реалізована лише після смерті Ігоря — Вікіфлешмоб відбувся 27 квітня 2014 року і був присвячений його пам'яті. Ігор був убитий 20 лютого 2014 року під час протистояння на вулиці Інститутській у Києві. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!