У Львові в одній із шкіл замість випускного організували поїздку за кордон

13444 0
Святкувати випускний можна нестандартно. У гімназії Блаженного Климентія Шептицького у Львові, замість звичного урочистого випускного вечора, учні обирають поїздку за кордон.

З ініціативи учнів, замість звичних випускних, у гімназії вже чотири роки практикують колективні поїздки за кордон. Натомість у день випускного церемонія складається з урочистого вручення атестатів, на яке усі приходять у вишиванках.

«Все почалось з того, що в учнів виникла ідея відзначити свято оригінально, але при цьому не витрачати великі гроші на дороге вбрання та ресторан, – розповідає директор гімназії Блаженного Климентія Шептицького отець Олег Ладнюк. – Поїздка за кордон і святкування випускного у ресторані коштують приблизно однаково, а іноді подорож виявляється дешевшою ледь не в половину, у порівнянні з бюджетом деяких випускних».

Читайте також: Від садочка до університету: як змінюватиметься освіта у Львові

Минулого року  випускники одинадцятого класу побували в Болгарії, а цього року вдалось поїхати на тиждень в Італію: відпочити на морі та відвідали туристичні місця. «Замість одного випускного вечора, ми святкуємо тиждень, а то й два, – розповідає випускниця гімназії Анастасія Бучко. – Цьогорічна поїздка в Італію тривала дев’ять днів і обійшлась у 270€. У цю вартість входило абсолютно все: проживання, проїзд, харчування, вхід на платні пляжі, музеї та й фактично будь-яка наша забаганка. Ми дуже задоволені, адже отримали чергову можливість зблизитися один з одним, пізнати своїх однокласників з іншої сторони і провести тривалий час разом».

Отець Олег Ладнюк наголошує, що, передовсім, завдання гімназії – виховувати особистостей, які вміють правильно розставляти пріоритети і обирати те, що є корисним не лише для себе, але й для інших і те, що в результаті перетворюється у цінний життєвий досвід.

Підготувала Оксана Лісна
Фото надала Анастасія Бучко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!