Глава УГКЦ назвав Блаженнішого Любомира Кобзарем наших днів

6088 0
У Патріаршому соборі в Києві тривають похоронні заходи. У своїй проповіді глава УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся до образів Тараса Шевченка.
Cкріншот трансляції "Живе Телебачення"

Cкріншот трансляції "Живе Телебачення"

Блаженніший Святослав назвав кардинала Гузара перебендею-кобзарем наших днів, кобзарем незалежної України.
 
«Блаженніший Любомир, коли втратив свій фізичний зір, наче ще ширше відкрив зіниці своїх духовних очей», — сказав глава УГКЦ. 
 
Слова, виступи та колонки Любомира Гузара стали новим українським епосом, зазначив Блаженніший Святослав: «Ми відчуваємо, що та кобза, на якій грав Блаженніший Любомир це була душа кожного з нас, душа кожного українця незалежно від релігії, конфесії, місця проживання, мови. Він своїм бархатистим баритоном умів заторкнути такі низькі регістри наших з вами сердець, що здригалися серця тих, хто його не бачили, але чули: в Луганську, Донецьку, Сімферополі, в Україні та за кордоном … Він, Любомир, залишає нам у спадок нову підвалину новітньої християнської української цивілізації, яку нам з вами доручає Господь-Бог розвивати, зібрати, нею жити і на ній будувати нашу вільну і незалежну Україну»
 
На похоронних заходах присутні священнослужителі з різних куточків світу, а також двоє племінників та племінниця кардинала. Племінник Роман у своїй промові розповів про дитячі спогади пов'язані з дядьком, рідним братом його матері Марти.
 
 
Роман був першим, кого хрестив Любомир Гузар, ставши священиком, розповів племінник. «Ми будемо скучати за нашим вуйком особливо його усмішкою, приємним лагідним голосом, скромною душею та вдумливими проповідями… Ваші поради й молитви дарували нам найприємніші душевні спомини. Вічная пам’ять». — сказав він. 
 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!