Глава УГКЦ заявив, що єднання з православною церквою цілком реальне

4024 0
Блаженніший Святослав Шевчук вважає, що обидві церкви у багатьох справах уже можуть єднатися.
Фото: РІСУ

Фото: РІСУ

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав не вважає, що єднання між УГКЦ і Православною Церквою України є утопічним. Про це він заявив у різдвяному інтерв’ю для «5 каналу».

Читайте також: Православна церква України отримала томос

«Це є гарна радісна перспектива, тому що весь християнський світ, зокрема католицька і православна спільноти, шукають шляхів до єдності. На вселенському рівні відбувається діалог, аби цю єдність відновити. Передусім йдеться про євхаристійне сопричастя. Одна річ є об’єднання, а інша річ – єднання. У багатьох справах ми вже можемо єднатися», – сказав Блаженніший.

За його словами, коли йдеться про пошук шляхів відновлення єдності між християнами, то йдеться радше про відновлення єдності у вірі, а відтак у її вираженні в літургійному житті.

«Коли хтось розриває цю єдність, він розриває євхаристійне сопричастя. Як це сталося між Москвою і Константинополем, після рішення нашої Церкви-матері про надання автокефалії для Православної Церкви України», – наголосив Святослав Шевчук.

Читайте також: Жовківська парафія УПЦ МП першою в області перейшла до ПЦУ

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній та глава УГКЦ Святослав зустрілись і домовились розробити дорожню карту для поглиблення співпраці церков. Зокрема УГКЦ та ПЦУ будуть спільно досліджувати спадщину київського християнства


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!