Глави УГКЦ та ПЦУ обговорили реформу церковного календаря

1234 0
Було домовлено створити робочу групу.
Фото: Департамент інформації УГКЦ

Фото: Департамент інформації УГКЦ

Глава УГКЦ Святослав на зустрічі з митрополитом ПЦУ Епіфанієм обговорили реформу церковного календаря. За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, було домовлено створити робочу групу, яка має випрацювати конкретні пропозиції для предстоятелів обох Церков.

Зазначається, що підсумовуючи 2022 рік, сторони обговорили сучасну ситуацію у міжконфесійних й державно-церковних взаємовідносинах в Україні, триваючу російську агресію проти нашої держави та  перспективи розвитку України в післявоєнний час.

Особливу увагу предстоятелі Церков звернули на узгодження позицій щодо реформи церковного календаря, яке щораз то гостріше постає перед Різдвяними та Пасхальними святами. Після обговорення було запропоновано створити спільну робочу групу, яка має всебічно вивчити це питання.

Вона має випрацювати конкретні пропозиції для предстоятелів та синодів обох Церков в контексті приготування до відзначення 1700-річчя Першого Вселенського Собору, що відбувся в Нікеї у 325 році. На цьому Соборі було визначено календарні принципи церковного життя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!