Київ

Голова КМДА часів Януковича уник покарання за побиття студентів на Євромайдані

469 0
Справа Попова перебувала в суді понад 9 років. У цьому провадженні один обвинувачений та 84 потерпілих.

Шевченківський суд закрив справу проти колишнього голови КМДА Олександра Попова за розгін протестувальників на майдані Незалежності 30 листопада 2013 року через закінчення строків давності справи й, відповідно, неможливість притягнення його до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє Адвокатська дорадча група на своїй фейсбук-сторінці.

«Закриття справи через сплив строків давності – це відсутність справедливості для потерпілих. Для людей, які отримали значні тілесні та моральні травми під час розгону Майдану у листопаді 2013 року. Фактично, завдяки закриттю справи, винні особи уникають відповідальності за вчинені злочини. Бо саме судовий розгляд мав підтвердити або спростувати їхню вину», – зазначив представник потерпілого Антон Дикань.

За його словами, темп розгляду цієї справи був недостатнім для дослідження великого обсягу матеріалів справи. Тим паче розгляд розпочинався спочатку після заміни судді.

Справа Попова перебувала в суді понад 9 років. У цьому провадженні один обвинувачений та 84 потерпілих.

За версією слідства, Янукович доручив міністру внутрішніх справ Захарченку та Секретарю РНБО Клюєву розробити план силового розгону і забезпечити його виконання. Клюєв у свою чергу залучив голову КМДА Попова.

Працівники правоохоронних органів мали витіснити учасників акції протесту з майдану Незалежності. А встановлення на новорічної ялинки використовувалось для створення начебто законних підстав для залучення правоохоронців.

Нагадаємо, у лютому 2024 року ДБР повідомило про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Володимиру Сівковичу через побиття учасників «Студентського Майдану» 30 листопада 2013 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!