Снігопад у Львові. Синоптики закликають не покидати домівок без нагальної потреби. Головне за добу

5588 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Sam Farallon for unsplash

Фото: Sam Farallon for unsplash

Засипає снігом. Львівщину накрив циклон, який приніс сильний сніг, хуртовину та ожеледь. Синоптики закликають водіїв та пішоходів бути дуже уважними та обережними і не покидати домівок без нагальної потреби.

Читайте такожНа Прикарпатті у ДТП потрапив автобус Львів – Вижниця. Є потерпілі

Учора у центрі міста, від Оперного театру до ринку Добробут, зупинилися трамваї.

Львів’яни скаржилися на те, що вулиці не прибирали від снігу, а карта з кількістю снігоприбиральної техніки, яка ще вдень працювала, вечором не показувала жодної одиниці обладнання на вулицях міста. Tvoemisto.tv звернулося за коментарем до пресслужби ЛМР, аби зясувати причину такої ситуації.

А на в’їзді до Львова з боку села Солонка утворився затор. На вулиці Стрийській – тягнучка. На трасі «Львів – Івано-Франківськ», біля села Фрага в сторону Львова, зупинився рух авто.

Через складні погодні умови авіакомпанії Pegasus Airlines і WizzAir перенесли деякі свої рейси зі Львова. Зокрема, у Стамбул, Дортмунд та Київ.

Читайте також: «Тут ближче до Бога». Розповідь про отця, який високо в горах лікує людей

На сьогодні Служба автомобільних доріг у Львівській області ввела обмеження руху вантажного автомобільного транспорту на автомобільних дорогах державного значення Львівщини.

У неділю Нідерланди накрила перша за 10 років сильна заметіль, порушивши залізничний і автомобільний рух. Уряд закрив всі центри тестування на коронавірус на кілька днів. А у Німеччині значні обсяги опадів спричинили хаос на дорогах та завдали клопоту комунальним службам.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 488 хворих (202 за попередню). Разом 72 830. Одужали – 63 767 особи (+ 356 за дві доби), померло – 2 135 (+ 13).

Читайте також: У МОЗ пояснили умову, за якої можуть ввести «червоний» рівень епіднебезпеки

В Україні за дві доби коронавірус виявлено у 7 080 осіб (3 177 за попередню). Загальна кількість 1 244 849 пацієнтів. Одужало – 1 073 046 (+ 9 455 за дві доби), померло – 23 597 особи (+ 210).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 130 236 осіб (плюс 409 за дві доби), Одеська – 82 478 (+ 388 за дві доби), Харківська – 79 244 (+ 389) та Львівська області – 72 830 (+ 488).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу у Івано-Франківській (454), Одеській (212), Львівській (202), Дніпропетровській (198) областях та у Києві (197).

Читайте також: Як Львів переживав епідемії 500 років тому і як тут винайшли вакцину від тифу

Covid-19 – Головне. Початок вакцинації проти коронавірусу у Збройних силах України запланований на кінець лютого. Під час першого етапу вакцинації щеплення отримають військовослужбовці, які стримують збройну агресію РФ у Донецькій та Луганській областях, а також особи, які невдовзі плануються на ротацію, військовослужбовці, які беруть участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, а також медперсонал.

Кількість проведених у всьому світі вакцинацій від коронавірусу перевищила кількість зареєстрованих випадків зараження. Однак, як заявив глава ВООЗ Гебреісус, більше трьох чвертей цих щеплень проводиться всього в 10 країнах, на які припадає майже 60% світового ВВП. Майже 130 країн з населенням 2,5 мільярда людей іще не зробили жодної дози щеплень.

Читайте також: На час карантину шкільним медпрацівникам обіцяють доплати у розмірі 20%

У Ізраїлі, що є країною із найбільшою часткою щеплень проти Covid-19, через три тижні після початку масової вакцинації препаратом Pfizer/BioNTech зафіксували спад кількості заражень та госпіталізацій.

(Не) тиша на Донбасі. У неділю неподалік Новомихайлівки внаслідок обстрілу зі снайперської зброї поранено українського військового. У суботу в районі населеного пункту Мар’їнка троє українських військових підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, двоє з них загинули, за життя третього боряться лікарі. Крім того, внаслідок обстрілів було поранено ще трьох бійців.

ЄС – РФ. Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель після повернення із Москви заявив, що РФ не готова до конструктивного діалогу. «Мій візит до Москви показав, що Росія не хоче скористатися можливістю для більш конструктивного діалогу з ЄС. Це прикро, і нам доведеться робити висновки», – заявив він.

Читайте також: На «Голос країни» потрапив музикант зі Львова, що створює ліри. Відео

Екологічна катастрофа. За даними нових досліджень, аби уникнути зростання рівня світового океану, викиди вуглецю треба зменшити ще суттєвіше, ніж передбачалося раніше. Як повідомляє Bloomberg, зміна клімату спричиняє більш швидке зростання рівня води в океанах, ніж раніше передбачали навіть найбільш песимістичні прогнози вчених. В останніх дослідженнях з цього приводу вказується, що така ситуація впливає на дві п’ятих населення Землі, які проживають поблизу узбережжя в усьому світі.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!