Головний корпус «Кінескопу» перебудують в офіси

3689 0
П’ятиповерхову будівлю не зноситимуть, натомість добудують ще три поверхи.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Головний корпус колишнього заводу «Кінескоп», що на вулиці Героїв УПА, 73-77, перебудують в адміністративно-офісний центр. Містобудівні умови та обмеження виконавчий комітет Львівської міської ради видав ТзОВ «Офісний центр «Т-77» на минулому засіданні, 12 березня.

Читайте також: У Львові знесли модерністичну мозаїку на «Кінескопі». Фото

П’ятиповерхову будівлю не зноситимуть, натомість добудують ще три поверхи. Нині приміщення заводу орендують кілька підприємців.

За інформацією із аналітичної системи YouControl, власником ТзОВ «Офісний центр «Т-77» зареєстрованого у Львові на вул. Героїв УПА, 77 є мешканці Брюхович Людмила та Володимир Косенко. Володимир Косенко є адвокатом судді-засівальника Ігоря Зварича. 

Додамо, що у 2018 році у Львові погодили детальний план території, обмеженої вулицями Кульпарківською та Антоновича (колишній завод «Кінескоп»), що й передбачав квартальну забудову району житловими та офісними приміщеннями.

Ще до «Кінескопу» у Львові у 1930-ті роки на цій території був польський завод «Полюкс», на якому збирали електролампи. Львівський електровакуумний завод, який займався виготовленням кінескопів відкрили у 1954 році. Він працював до 90-тих років, згодом його майно почали розпродувати. Зараз будівля перебуває у занедбаному стані, частину її приміщень здають в оренду. Територію заводу останні декілька років активно забудовують.

Вікторія Савіцька

Візуалізація ЛМР

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!