Головний військком Львівщини залишив посаду

15130 0
Напередодні Володимир Зеленський підписав указ звільнити всіх обласних військкомів.
Фото: galinfo.com.ua

Фото: galinfo.com.ua

У п'ятницю, 18 серпня, Олександр Тіщенко залишив посаду керівника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це він повідомив у Facebook-профілі.

«Від початку війни з 2014 моя служба була насичена важкими викликами, досягненнями та навчанням. Я вдячний командуванню Генерального штабу ЗСУ за довіру та підтримку, керівництву Міністерства оборони України за можливість служити на благо нашої країни, а також усім членам нашої команди ТЦК та СП за успішну співпрацю та відданість справі», – написав він.

Зазначимо, що у 2022 році Олександр Тіщенко очолив Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Tvoemisto.tv запитало в колишнього військкома про його плани на майбутнє, на що він відповів так: 

«Буду працювати на Батьківщину, пришвидшувати перемогу та допомагати нашим бійцям». 

Також він зазначив, що залишатиметься депутатом Львівської обласної ради. Детальніше, читайте тут.

Читайте також: Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів

Ще вчора, 17 серпня, керівник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, підполковник Володимир Фітьо Tvoemisto.tv відмовився коментувати ймовірне звільнення головного війсськома Львівщини Олександра Тіщенка. 

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав указ із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони України до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнити всіх обласних військкомів. Про це йдеться на сайті Офісу президента.

РНБО рекомендувала Валерію Залужному ухвалити рішення щодо керівників обласних ТЦК та СП, «припинивши практику їх ротацій». 

Для довідки

Олександр Тіщенко – депутат Львівської обласної ради від «Слуги народу».

У 2022 році очолив Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Президент України нагородив Тіщенка орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

У 2015 році невдало балотувався від «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП» до Львівської облради (округ №32 та за партійним списком). У 2016-2020 років працював начальником Львівського обласного військкомату. До цього неодноразово виконував обов'язки головного військового комісара Львівщини. Брав участь в АТО. Полковник ЗСУ.  У 2019 році невдало балотувався на виборах до Верховної Ради на Львівщині (округ №119, самовисуванець).  У 2020-му пройшов до Львівської облради від  «Слуги народу» (№7 у списку, безпартійний). Тоді ж звільнився з посади головного військового комісара області.  

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!