Google подарує українським вчителям десятки тисяч ноутбуків

1072 0
Також, 50 тис. освітян зможуть пройти онлайн-навчання від Google.
Фото: odia.ig.com.

Фото: odia.ig.com.

43 тисяч ноутбуків отримають українські вчителі отримають від компанії Google. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Нещодавно разом з МОН нам вдалося домовитися про партнерство з Google for Education, що передбачає передачу Україні 43 тис. ноутбуків Chromebook для викладачів», – каже він.

Читайте також: Майже 1300 підручників доступні для школярів онлайн

За його словами, така технічна підтримка у партнерстві з ЮНЕСКО допоможе педагогам ефективно продовжувати дистанційне навчання. Окрім цього, 50 тис. освітян зможуть пройти онлайн-навчання від Google. Педагогам пояснять, як користуватися пристроями та допоможуть налаштувати їх, а також нададуть консультації щодо набору інструментів Google Workspace for Education.

«Оскільки мільйони людей змушені залишити свої домівки, а тисячі шкіл постраждали від бомбардувань та обстрілів, Міністерство освіти і науки України прогнозує, що понад 3,7 мільйона учнів навчатимуться дистанційно», – повідомили у компанії Google, цитує УП.

Найближчими тижнями Google розширить Youtube.com/learning і включить туди українську мову, щоб діти 13-17 років могли займатися за своєю навчальною програмою з будь-якого куточку світу.

«Це включатиме низку предметів, узгоджених з національною програмою, від вивчення української літератури та мови до фізики, біології, хімії, математики тощо», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Понад 40 тисяч учнів із Львівщини через війну переїхали за кордон

Щоб допомогти українським студентам продовжити навчання, Google зробив кілька преміальних функцій Google Workspace for Education безкоштовними для українських університетів до кінця року.

«Це дозволить університетам проводити більш масштабні зустрічі до 250 учасників, а також записувати їх безпосередньо на диску», – розповіли у компанії.

Нагадаємо, Google виділить 5 млн доларів на підтримку українських стартапів. Як подати заявку читайте у матеріалі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!