Громаді Києва повернули ділянку вартістю понад 40 млн гривень

527 0
Йдеться про ділянку на вулиці Радистів.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Прокуратура повернула територіальній громаді Києва земельну ділянку вартістю понад 40 млн гривень. Про це повідомила Київська міська прокуратура. 

«Зусиллями органів столичної прокуратури виконано рішення суду про повернення територіальній громаді столиці земельної ділянки площею понад 1,5 га вартістю понад 40 млн грн на вулиці Радистів у Деснянському районі міста Києва», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Громаді Києва повернули будинок-пам’ятку архітектури

Прокуратура встановила, що земельна ділянка незаконно вибула із власності територіальної громади міста Києва без відповідного волевиявлення власника.

Суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для задоволення позову та скасував рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень на земельну ділянку та витребував її на користь територіальної громади міста Києва.

Нагадаємо, що прокуратура відстояла в апеляції рішення про повернення громаді Києва приміщення в будинку-пам’ятки архітектури. 

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!