Громадські слухання щодо статуту міста знову не відбулися

2663 2
Його учасники не змогли дійти згоди щодо процедурних моментів. Зміст документа не обговорювали.

Вдруге підряд не відбулися громадські слухання проекту Статуту територіальної громади Львова. Більшість учасників не підтримала запропонований порядок денний.

Активістка Олеся Дацко запропонувала, що згідно з чинним статутом міста, учасники слухань мають обрати головуючого та секретаря, однак це питання так і не винесли на обговорення.

Натомість у відділі громадського партнерства міської ради, яке є організатором слухань, пояснили, що запропонована активістами процедура не передбачена тимчасовим положенням про проведення громадських слухань і це могло би послужити підставою для майбутнього оскарження результатів слухань.

Зі свого боку активісти також наполягали на тому, що проведення слухань за процедурою, запропонованою міською владою, у майбутньому буде підставою для оскарження, бо не відповідає чинному статуту територіальної громади.

Читайте також: Львів’ян закликають долучитися до створення «Конституції міста»

Учасники так і не почали обговорювати зміст самого проекту і в результаті начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Орест Файфурка оголосив слухання закритими.

Після цього активісти склали заяву про злочин – вони вважають, що Файфурка перевищив повноваження і викликали поліцейський патруль.

Після заходу голова комісії з питань законності, депутатської діяльності та свободи слова міської ради Юлія Гвоздович написала на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук», що процедуру проведення слухань справді було порушено, тому що є сучасніше положення про громадське слухання , яке містить значно демократичні норми, ніж були в 2002 році.

«І так, ми порушили статут, коли запровадили е-петиції, громадський бюджет, місцеві ініціативи, громадські ради тощо, надавши громаді значно більше інструментів , ніж було у 2002 році з надією прийняти новий статут в 2017 році з врахуванням сучасності», – наголосила вона.

На її думку, позиція активістів, які зривають прийняття нового статуту Львова, не подаючи жодних пропозицій, є деструктивною.


Читайте також:
5 Вересня, 2017 08:23
Анатолій Markiyan Gudz Органи створяться тоді коли президент як Гарант Конституції, поствить місцевих в те місто місцевих корупціонерів, да хабарі не дають. а патріотичні сили нарешті займуться розбудовою держави. Загроза державі зараз в головному - тисячі середньго розуму молодих людей за свої гроші прходять зомбування в єкономічних тренінгах (сектах), там не українські методики і не український патріотизм. Там дають надію і вішають локшину на вуха про успіх. Вони обовязково втратять той "успіх", але потім натаскані методом (нейролінгвистичного програмування), прорвуться до хоть маленької влади і почнуть, маючі мінімальні навики, проводити слухання по всій області, місту і робити богатство для окремих вже нових осіб. А потім піде єкономічний сепаратизм і міжцерковні "війни". Вчора на слуханнях один молодий чоловік на слуханнях дуже бажав скоріш проголосувати і "робити" зразу на громаду, якої в залі і не було. "Дайте молоді порулити"....та не проти, тільки рабів з себе вигоніть, чари тренінгів зніміть, вчиться а не хабарі несіть професурі в учбових виших. А тут, ситуація є на відео: коли ведучий півтори години, тримає мікрофон, іноді даючі виступити присутнім, і декілька разів намагаеться проголосувати злочинну для громади тему регламенту, це ТРЕНІНГИ, ЦЕ ГРАНТИ, ЦЕ ЗОМБУВАННЯ І НАМАГАННЯ УМИСНО СПЛАНУВАТИ СКАНДАЛ. Що дивно, першими покинули зал ті, хто голосував за регламент, більше видно від них ніхто не вимагав. Генії фальсифікацій. Десятки громадських слухань з простими людьми і патріотами міста, де в них прото нема шансів захистити придомову територію і місто. Це круто! Головне в цьму дійстві - почати слухання, далі зомбі ведучий швидко все зробить, для анонімного замовника. Думаю що на наступнх слуханнях патріотичні сили згуртуються і проведуть слухання, де буде припинена вакханалія "зомбі" від влади, які заводять місто в кут вічних слухань і грабунку комунальної власності. Дякую.
4 Вересня, 2017 20:56
Анатолій Не зірвали, а не дали фальсифікувати слухання, про яке в порушення законодавства України не було повідомлено громаду, через газети, радіао, телебачення. .15 голосів проти 13 яких і представляли фактично розробники проєкту. Старий трюк комуняк, підсунути проект на обговорення, без механізму врахування інтересів громади. А потім депутати роздеребанять майно громади, посилаючісь на "Слухання", на яких було присутні 30 чоловік - на мільонние місто???!!!! Вимога була одна вибрати голову і секретаря із залу. Після цього, була палка дискуссія, тих хто вже проект 2010 року відмінив аналогічний і не дозолили знущатьс над громадою. Громаді не дали інформацію про слухання не в газеті, не на радіо, ні на телебаченні, не надрукували для ознайомлення сам проект на 55 сторінках!!! Який роздали перед початком "слухань". Львівяни викликали поліцію і зробли заяву про підозру в скоені злочину посадовою особою міськради. Так що ніякого зриву не було. Громаду врятували вдруге!
а ЩО КИШЕНЬКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ НАРОДИЛИ, ТО ТОЧНО. Всьго 13 голосів було від них....видно гранти закінчились....а за так, тільки активісти ходять! Вимога була представити альтернативні проєкти, в залі подавати зауваження на 55 сторінок!!!!???? За 2 хвилини?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!