Громадські туалети у пункті пропуску «Шегині» обіцяють відремонтувати

2304 0
Наразі реконструкція ПП за кредитні кошти польського кредиту призупинена.

Чимало громадян, які перетинають кордон з Польщею у пункті пропуску «Шегині», скаржаться на незадовільні умови громадських туалетів. Раніше йшлося про те, що митний пункт реконструюватимуть за виділені польським урядом кредитні кошти, але через війну масштабну модернізацію призупинено. У коментарі Tvoemisto.tv у Львівській митниці повідомили, що невдовзі планують провести поточний ремонт вбиралень у ПП «Шегині», що розташовані з української сторони.

«Для того, аби підтримати санітарно-гігієнічні приміщення пункту пропуску у належному стані до початку проведення масштабної реконструкції «Шегині – Медика», найближчим часом буде проведено поточний ремонт громадських туалетів із заміною зношеного сантехнічного обладнання та відновленням стабільного водопостачання пункту пропуску», – зазначили у пресслужбі Львівської митниці.

Читайте також: Піший перехід у Раві-Руській цього року не збудують. У чому причина 

Там також додали, що наразі завершується розробка проєктно-кошторисної документації для комплексної реконструкції міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Шегині – Медика» за рахунок кредиту Республіки Польща. Відтак, передбачається повна реконструкція ПП із розділенням ділянок на в’їзд та виїзд з України.

Будівництво відбуватиметься у дві черги: спочатку планується розбудова виїзної частини пункту пропуску на місці вантажної ділянки, а після здачі її в експлуатацію буде повністю реконструюватися в’їзна частина. У межах проєкту будівництва кожна з ділянок (як на в’їзд, так і на виїзд з України) має бути обладнана комфортними громадськими вбиральнями, з приміщеннями для матері і дитини.

Читайте також: На Львівщині відкрили оновлений пункт пропуску «Краковець – Корчова»

Однак військове вторгнення в Україну та збільшення навантаження на пункти пропуску, розташовані на західному кордоні, не дозволяють зменшувати пропускну спроможність та зупинити роботу «Шегині – Медика» для виконання будівельних робіт. Тому, поки остаточно не відомо, коли цей проєкт стартуватиме.

Нагадаємо, у межах проєкту модернізації митних пунтків пропуску на кордоні з Польщею за кредитні кошти польського уряду ппланують відремонтувати три ПП на Львівщині – «Шегині», «Краківець» та «Рава-Руська». На модернізацію переходу «Шегині – Медика» передбачили 15,5 млн євро. Проєкт планували реалізувати у два етапи, щоб не зупиняти рух транспорту. Зокрема, спершу на вільній від забудови земельній ділянці у 2022 році мали збудувати новий виїзд до Польщі, після того – реконструювати наявний термінал.

Для реконструкції пункту «Краковець – Корчова» передбачили 7 млн євро, а роботи планували втілити упродовж двох років. Оновлення переходу дозволить збільшити пропускну спроможність до 1 300 транспортних засобів на 20 смугах (наразі 500 на 8 смугах). Також у ПП «Рава-Руська – Хребенне» будівництво пішого переходу з пропускною здатністю 3000 осіб на добу планували реалізувати упродовж семи місяців 2022 року. На роботи виділять 1,5 млн євро кредитних коштів польського уряду. Загалом на облаштування трьох пунктів в межах польського кредиту виділили майже 25 млн євро.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Щотижневі відеопрограми на актуальні львівську тематику у «Темі тижня» та питання всеукраїнського рівня у «Акцентах Твого міста» – на нашому YouTube-каналі.

Юлія Осим

Фото Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!