Їздити у громадському транспорті Львова тепер можна лише за перепустками

16667 0
Автобуси, трамваї і тролейбуси курсуватимуть у режимі спецтранспорту.
Фото: АТП-1

Фото: АТП-1

Громадський транспорт у Львові на час карантину переходить у режим спецперевезень. Про це під час брифінгу за підсумками засідання міської комісії ТЕБ та НС повідомила заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Читайте також: У Львові закривають два ринки через порушення карантину

У автобусах, трамваях і тролейбусах перевозитимуть лише певну категорію людей, зокрема працівники галузей, що забезпечують життєдіяльність міста – медики, ті, хто забезпечує містян продуктами, працює у банківських установах, комунальники, соцслужбовці та держслужбовці.

Водії і пасажири спецтранспорту мають бути в масках або респіраторах. Кількість пасажирів у салоні не має перевищувати кількість сидінь.

Керівники підприємств, працівники яких можуть користатися громадським транспортом, мають видати їм довідки чи посвідчення з мокрими печатками. Це необхідно для перевірки поліцією.

Додамо, на початку карантину уряд дозволив перевозити у громадському транспорті не більше 10 людей. Поліція вже склала кілька адмінпротоколів на водіїв, що перевозять по більше, ніж по 10 людей у салонах. Тому приватні перевізники почали менше випускати автобусів на маршрути. 23 березня пільговикам, які є в зоні ризику зараження коронавірусом, скасували безкоштовний проїзд у транспорті.

Натомість 26 березня змінив своє рішення, дозволивши перевезення пасажирів у кількості половини від сидячих місць у вагоні чи автобусі.

Читайте також: Чи можна гуляти під час карантину із трьома дітьми. Пояснення юриста

Нагадаємо, уряд посилив карантинні обмеження для українців, зокрема з 6 квітня у громадських місцях заборонено перебувати без маски, з собою необхідно носити документи, що посвідчують особу, а ходити по вулиці можна не більше, ніж удвох, за винятком супроводження дітей.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!