Грузія відкликає з України посла для консультацій через нове призначення Саакашвілі

1668 0
Водночас Грузія не розглядає розрив дипломатичних відносин або перегляд стратегічного партнерства.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Грузія відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням Міхеіла Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету реформ при президенті України. Про це повідомив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані 8 травня під час зустрічі з журналістами, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, в дипломатії «це звичайна практика, яка вказує на виникнення певних проблем у двосторонніх відносинах». Тому для визначення подальших кроків необхідна консультація з послом.

Міністр запевнив, що, попри це рішення української сторони, Грузія не розглядає розрив дипломатичних відносин або перегляд стратегічного партнерства.

Нагадаємо, 7 травня Володимир Зеленський призначив Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. У 2018 році його заочно засудили до трьох років ув'язнення у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Гиргвліані та до 6 років ув'язнення у справі про побиття у 2005 році депутата парламенту Валерія Гелашвілі. Також Міхеіла Саакашвілі звинувачують у розтраті бюджетних коштів.

Міхеіл Саакашвілі у 2004-2013 роках був президентом Грузії, після чого почав будувати політичну кар’єру в Україні. Зокрема у 2015 році отримав українське громадянство, став радником п’ятого президента Петра Порошенка та очолив Одеську область. У 2017 році його позбавили українського громадянства офіційно за недостовірні дані при його отриманні, натомість різні джерела говорили про конфлікт із Міхеілом Саакашвілі та Петром Порошенком. Тоді за перетином ним кордону із Польщею на Львівщиін спостерігала вся країна. У травні минулого року йому повернули громадянство.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!