Хто і коли відновить гуртожитки у Львові, що постраждали від ракетного удару

3073 0
Внаслідок вибуху пошкоджено 1079 вікон та 363 пари дверей.
Фото: Львівська політехніка

Фото: Львівська політехніка

Внаслідок ракетного удару по Львову 6 липня були пошкоджені приміщення гуртожитків «Львівської політехніки». Загалом постраждало 11 будівель. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор студмістечка Національного університету «Львівська політехніка» Ігор Гельжинський.

За його словами, внаслідок вибуху пошкоджено 1079 вікон та 363 пари дверей. Сума збитків за вибиті вікна становить близько 12 мільйонів гривень. Відновлення дверей, ремонт та все інше коштує ще близько 20 мільйонів гривень.

Читайте також: В укритті на момент удару було 5 людей, – Садовий

«Питанням номер один залишаються вікна. Ми вже знайшли благодійники, які зроблять частину вікон. Обіцяють, що це зроблять найближчим часом. Іншу частину пошкоджених вікон ми відновлюємо за кошти спеціального фонду «Львівської політехніки». У планах розпочати роботи з дня на день. Не думаю, що ми встигнемо завершити це до 1 вересня, але хоча б до 15 вересня ми це зробимо. Дрібніші роботи, як наприклад, ремонт стін, ми постійно паралельно виконуємо своїми силами за кошти університету», – зазначив Ігор Гельжинський.

«Львівська політехніка» також оголошувала збір коштів для відновлення приміщень гуртожитків, що постраждали від удару. За словами директора студмістечка, вдалося зібрати близько 150 тисяч гривень. Ці кошти витратили для відновлення вікон у гуртожитку №11.

Нагадаємо, під час нічної атаки у четвер, 6 липня, російська ракета влучила в багатоквартирний житловий будинок у Львові. Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також: «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя»

Додамо, що міська комісія прийняла рішення виділити 100 мільйонів на відновлення зруйнованих помешкань. Всім мешканцям, які втратили житло, запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку поруч. Зокрема, у Львові на два дні спустять прапор міста в пам'ять про загиблих внаслідок нічної ракетної атаки рф. Також львів'ян та гостей міста закликають утриматись від проведення розважальних заходів.

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!