Хакери запустили гімн України в ефірі російського радіо в окупованому Криму

877 0
Українські хакери другий тиждень атакують російські інтернет-майданчики в Криму.
Фото: УНН

Фото: УНН

Українські хакери зламали сайт російської радіостанції «Крим» в окупованому Криму та запустили у прямому ефірі гімн України. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

«Наші хакери трошки «послухали» радіостанцію «Крим» та нагадали кримчанам і «понаєхавшім расєянцам», що вже час згадувати слова нашого Державного Гімну», – написав він у Telegram.

Також хакерську атаку підтвердила і сама радіостанція.

«Інтернет-мовлення радіо «Крим» зазнало атаки й буде відновлене найближчим часом. Мовлення радіостанції було зламане у вівторок в одному з денних ефірних відрізків. Це сталося на технологічній ділянці за межами радіостанції», – йдеться у повідомленні.

Зі слів так званого «заступника глави Криму» Олега Крючкова, атаки на інтернет-майданчики кримських телеканалів та радіостанцій тривають вже другий тиждень. Зокрема, проблема зламів нібито зачепила лише інтернет-сегмент та передавачі, які отримували сигнал із супутника. Він зазначив, що мовлення радіо «Крим» мають відновити найближчим часом.

Нагадаємо, у радіохолдингу TAVR Media заявляли, що на мережу радіостанцій здійснили кібератаку, в результаті якої в ефірі прозвучало повідомлення про нібито тяжкий стан президента Володимира Зеленського. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!