Храм-МАФ біля Десятинної церкви: суд у справі перенесли на 15 лютого

770 0
Господарський суд Києва переніс судове засідання у справі будівлі каплиці УПЦ МП, яка розташована на території Національного музею історії України, на 15 лютого.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Сьогодні відбулося судове засідання у справі т.зв. Десятинного монастиря УПЦ МП, який розташований буферній зоні та охороняється ЮНЕСКО. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

«Відбулось судове засідання в Господарському суді міста Києва по розгляду справи щодо храму-мафу на території Національного музею історії України. Засідання тривало майже 1,5 години. Відповідач вніс клопотання про відвід судді, але суд відхилив це клопотання. Із дивних аргументів проти зносу незаконного храму-мафу – адвокат протилежної сторони запропонував знести Музей, бо там начебто немає нічого цінного», – написав міністр.

Він зазначив, що свою позицію озвучили Національний музей історії України, Міністерство культури та інформаційної політики України та КМДА. Однак відповідач (релігійна громада т.зв. МАФу) не встиг виступити, оскільки засідання затягнулось.

Тому у зв’язку з цим суд перенесли на 15.02. Очікується, що після виступів відповідача, суд нарешті винесе рішення по справі.

Нагадаємо, дозвіл на спорудження каплиці біля Десятинної церкви надав громаді УПЦ МП у 2004 році очільник НМІУ Сергій Чайковський. У 2012 році громада отримала право власності на будівлю, водночас земля залишилася у володінні музею. У 2021 році музей подав позов з вимогою знести храм на його території.

Ігор Ющенко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!