Христос Воскрес! Глави Церков побажали українцям радості крізь двері карантину

1214 0
Сьогодні небесний мир і радість приходять до нас крізь замкнені двері карантинів і локдаунів.
Фото: Українська православна Церква

Фото: Українська православна Церква

Глави Церков привітали українців зі святом Христового Воскресіння.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав привітав усіх з найбільшим християнським святом і нагадав, у чому черпати силу, щоб переживати пандемію та війну.

«Сьогодні, коли нас питають, чому ми в сучасних обставинах все ж маємо надію, звідки беремо силу, щоб пережити війну, пандемію, соціальні лиха, ми, як християни, відповідаємо: ми черпаємо нашу силу, радість і оптимізм від воскреслого Спасителя», – зазначив глава УГКЦ.

Бо, за його словами, Воскреслий Господь подає нам свою рятівну руку і переводить через усі негаразди, болі, сльози, страждання земного життя.

«Вітаю всіх християн, які святкують це величне свято. Усім вам зичу веселих свят Великодня. Зичу смачного пасхального яйця, веселих гаївок, небесного миру і радості, які сьогодні приходять до нас крізь замкнені двері карантинів і локдаунів. Приходять для того, щоб оживити надію у нашому людському серці. Христос воскрес! Воістину воскрес!» – сказав Блаженніший Святослав.

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній, що наголосив, що українцям удруге поспіль у надзвичайних умовах доводиться відзначати Світле Христове Воскресіння. 

«Ми – свідки того, як уже понад рік усе людство шукає способу подолати пандемію згубної хвороби. Ми нині святкуємо перемогу не над однією хворобою, а над гріхом, що є причиною всіх хвороб! Ми прославляємо не винахідника ліків від захворювання, але славословимо Спасителя, Який переміг саму смерть і дарував нам життя вічне», – зазначив глава ПЦУ.

Митрополит Епіфаній наголосив, що святкування Воскресіння Христового – не лише данина звичаям чи привід для їжі, пиття й привітань. Воно закликає нас перемінитися, вийти назустріч Сину Божому, взяти хрест свій та йти за Христом. Бо тільки так – у співдії Бога і людини звершене Спасителем для всіх нас стає дієвим і дає добрі плоди для кожного зокрема.

«Вітаю з Пасхою Господньою всіх християн і весь український народ. Нехай Христос сповнить наші душі й серця надією на перемогу в нинішніх випробуваннях, зміцнить у вірі, допоможе плекати й примножувати любов до ближніх, виявляти її словом і ділом. Христос воскрес!», – зазначив глава ПЦУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!