Христина Соловій презентувала відео з найшвидшим піаністом світу

9108 0
Сьогодні, 4-го квітня, у мережі з’явилася нова відеоробота молодої виконавиці зі Львова Христини Соловій.
фото: gazeta-misto.te.ua

фото: gazeta-misto.te.ua

Акустичну версію пісні «Fortepiano» Христина Соловій записала в дуеті з піаністом Любомиром Мельником під час живої сесії в Київській Малій Опері. Ця композиція стане синглом з майбутнього альбому співачки.

До слова, Любомир Мельник – канадський піаніст українського походження, один з найвідоміших сучасних неокласиків, визнаний як найшвидший піаніст світу. Маестро розробив свою власну техніку гри надшвидких арпеджіо – «continuous piano» («безперервна музика»).

Читайте також: Гурт «Океан Ельзи» презентував новий кліп. Відео

«У мене була ідея зіграти пісню "Fortepiano" акустично і максимально відтворити атмосферу, в якій я написала її, – коментує Христина Соловій. – У напівтемряві, при свічках за клавішами мого старенького фортепіано "Україна". Коли я дізналась про всеукраїнський тур Любомира Мельника, то відразу уявила, як зазвучить "Fortepiano" з його стилем гри. Спочатку це здавалось нереальним, але я наважилась написати йому і отримала швидку відповідь. Наша перша зустріч була дуже емоційною. Ми багато говорили про класичну музику і маємо однакові почуття до творів Шуберта, Шопена і Моцарта. Ми обоє переконані, що наша музика, будучи кардинально різного жанру, – сягає коренів українського народного мелосу».

За матеріалами youtube-сторінки Христини Соловій


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!