Христина Соловій судитимется з росіянами за використання її пісні

2337 0
Дружина дмитра пєскова використала переклад пісні «Тримай» та дещо змінила слова.

Українська співачка Христина Соловій заявила про намір судитись за використання її пісні дружиною російського пропагандиста та прессекретаря путіна дмитра пєскова тетяною навкою.

«Отримала від вас чимало позначок у відео навки. Це не перша крадіжка моїх творів рашистами. І йдеться не про крадіжку однієї пісні «Тримай». Йдеться про апропріацію (присвоєння) культурної спадщини українців. Я свідома того, що засудити винних буде нелегко. Звертаюся до усіх українців, зокрема і за кордоном, допомогти мені з пошуком і встановленням причетних юридичних осіб цього «шоу». Українська пісня – це зброя. І це той випадок, коли ми повинні обʼєднуватись, аби відборонити своє», – сказала вона.

До слова, це сталося після того, як в соціальних мережах почали ширитись відео льодового шоу «Вечори на хуторі». Головну роль у ньому виконує російська фігуристка родом з Дніпра, власне, сама тетяна навка. У своєму шоу дружина Пєскова використала переклад пісні «Тримай» та дещо змінила слова. 

Як пише «УП», крім пісні Христини Соловій Навка використала переспів російською «Щедрика» Леонтовича, а також пісню «Ніч яка місячна» Михайла Старицького та Миколи Лисенка. Виконавцями деяких пісень зокрема стали Ані Лорак і уродженець Запоріжжя Олександр Панайотов, які раніше виступали в Україні. Також серед співаків були філіп кіркоров та григорій лепс, що відкрито підтримують війну в Україні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!