Хто може очолити Львівщину: 6 претендентів

5543 0
Попри пропозиції ліквідувати обласні державні адміністрації, необхідних законів наразі не прийнято. А відтак, після парламентських виборів Львівщина очікує призначення нового голови облдержадміністрації.

Львівське інтернет-видання Гал-інфо називає наразі шість претендентів на цю посаду. Tvoemisto.tv вирішило розповісти своїм читачам детальніше – хто ці люди і яке у них політичне минуле.

1.       Олег Синютка. 44 роки. Перший заступник міського голови Львова. Працює у Львівській міськраді з 2006 року (з початку першого терміну Андрія Садового у кріслі мера). До того працював у міськраді Івано-Франківська і був там міським депутатом.

 

2.       Петро Адамик. 45 років. Депутат Львівської міської ради, очолював львівський виборчий штаб Блоку Петра Порошенка на парламентських виборах. Має власний ресторанний бізнес.

 

3.       Микола Кміть, 48 років. Очолював Львівську ОДА за президентства Віктора Ющенка. Керував IDS Group, що виробляє мінеральну воду «Моршинська» та «Миргородська». Балотувався на останніх парламентських виборах на мажоритарному окрузі на Львівщині (126-ий округ) за підтримки «Самопомочі», однак не здобув перемоги.

 

4.       Юрій Гринів, 39 років.  Починаючи з 2003 року працював в представництві Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Львівській області, а з 2005 року - в системі Державної податкової адміністрації Львівської області. Зараз – начальник ДПІ у Франківському районі Львова ГУ Міндоходів у Львівській області. Брат одного з керівників президентської кампанії Петра Порошенка Ігоря Гриніва.

 

5.       Іван Васюник, 55 років. Голова правління громадської організації «Агенція соціального проектування», екс-кандидат в депутати на 115 виборчому окрузі, колишній віце-прем’єр-міністр України в уряді Юлії Тимошенко. Працював радником першого прем'єр-міністра Віктора Пинзеника у 90-х роках, радником за прем'єрства Віктора Ющенка. 2002 року був обраний народним депутатом України від блоку «Наша Україна», а після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах призначений першим заступником в Секретаріат президента України. На парламентських виборах 2007 року був заступником керівника виборчого штабу блоку «Наша Україна-Народна Самооборона». Брат народного депутата Ігоря Васюника.   

 

6.       Крім того, є ймовірність, що головою Львівської ОДА залишиться нинішній т. в. о. Юрій Турянський. 39-річний кандидат економічних наук з Львівської комерційної академії замінив на посаді голови ЛОДА свободівку Ірину Сех. У 2000-2001 роках впродовж шести місяців він працював заступником начальника управління вугільної промисловості та паливно-енергетичного комплексу Львівської облдержадміністрації. З березня 2014 року був  позаштатним радником Ірини Сех з питань енергетики ПЕК та ЖКГ. Працював Юрій Турянський і в банківському секторі – у 2001-2002 роках був радником у банку «Дністер». У 2003 році він став співвласником рекламної фірми «Українські перспективи». Він також є засновником ПП «Торгівельно-логістичний центр» (надання в оренду майна), ПП «Українська маркетингова група» (будівництво), ПП «Європейське місто» (будівництво).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!