Хто може розраховувати на підвищення пенсії із 1-го вересня

4410 0
Підвищення стосуються непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років чоловіки та 30 років жінки.
Фото: Alex Boyd, Unsplash

Фото: Alex Boyd, Unsplash

У 1 вересня в Україні збільшили мінімальну заробітну плату з 4 723 до 5 тисяч грн. Це стало підставою для перерахувань мінімального розміру пенсій для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років чоловіки та 30 років жінки.

Таким чином, пояснили у Пенсійному фонді, мінімальний розмір пенсії для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, зростає з 1889,20 грн (4723 грн х 40 %) до 2000 грн (5000 грн х 40 %).

Виплати перерахували для 1,6 млн пенсіонерів. Пенсію у нових розмірах виплачуватиумть з вересня 2020 року.

У Пенсійному фонді додають, що для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійсниться після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!