Хто переміг на «Євробаченні – 2023». Відео

2884 0
Україна посіла 6 місце.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

У суботу, 13 травня, у Ліверпулі відбувся фінал пісенного конкурсу «Євробачення». Перше місце посіла представниця Швеції Loreen. Гурт TVORCHI від України з піснею Heart of Steel набрали 243 бали і посіли шосте місце.

Загалом від журі та глядачів Loreen отримала 583 бали. Вона виступили з піснею Tattoo. Loreen уже перемагала на «Євробаченні» у 2012 році з піснею Euphoria, і стала пешою жінкою, яка двічі перемогла «Євробаченні».

На другому місці опинилась Фінляндія, усього Käärijä отримав 526 балів. А на третій сходинці розмістилась Noa Kirel з піснею Unicorn загально вона змогла отримати 362 бали. Представники України, гурт TVORCHI, посіли шосте місце. Вони виконали пісню «Heart of Steel» і набрали 243 бали.

Зазначимо, що в фіналі за перемогу боролися 26 учасників: країни, яки пройшли далі за результатами двох півфіналів. Поміж представленням фіналістів яскраві моменти зі своїх виступів на Євробаченні повторили Go_A, Тіна Кароль, Вєрка Сердючка та Джамала, яка зі сцени вигукнула.

Нагадаємо, що Україна бере участь у конкурсі з 2003 року й перемагала вже тричі: у 2004 році перемогла співачка Руслана з піснею Wild dances, у 2016 році переможницею стала Jamala з піснею «1944», а у 2022 році переміг гурт Kalush Orchestra та пісня Stefania.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!