Хто переміг у Євробаченні. Відео

7591 0
Фінал відбувся без учасників від України.
Дункан Лоуренс. Фото з відкритих джерел

Дункан Лоуренс. Фото з відкритих джерел

Учора, 18 травня, в ізраїльському Тель-Авіві відбувся фінал пісенного конкурсу Євробачення. Переможцем став нідерландський співак Дункан Лоренс, якого підтримали і глядачі і журі. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: Львівський співак потрапив до Нацвідбору Євробачення

Зазначається, що букмекерські компанії вважали фаворитами фіналу представника Нідерландів Дункана Лоренса із піснею «Arcade» і представницю Австралії Кейт Міллер-Хейдке з піснею «Zero Gravity».

Нагадаємо, українці цього року не могли голосувати за учасників «Євробачення», бо Україна не брала участі в конкурсі.

23 лютого у Києві відбувся фінал національного відбору на «Євробачення-2019». За результатами голосування суддів та глядачів переможницею обрали співачку Maruv із піснею «Siren Song». Утім вона активно гастролює у Росії, а за умовами договору, Maruv на три місяці мала відмовитись від гостролей у РФ.

Спершу співачка заявила, що готова не виступати у країні-агресорі, але на неї чинять тиск, аби від України на Євробачення поїхала не вона. Також її обурили умови договору, який вона мала підписати. У результаті, Maruv на Євробачення-2019 не поїде, оскільки НСТУ та виконавиця не підписали відповідний договір.

Наступного дня від участі у конкурсі відмовились фіналісти нацвідбору гурт Freedom Jazz, а стакож про аналогічне рішення заявив гурт Kazka.

За правилами Суспільний мовник міг би обрати будь-якого виконавця не з переліку учасників Національного відбору, втім від такої альтернативи відмовились, «адже з повагою ставиться до вибору глядачів у Національному відборі». Тож від участі в конкурсі відмовились.

Євробачення вперше провели 1956 року з метою об’єднання Європи після Другої світової війни.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!