Хто така Стефанія, якій гурт «Kalush» присвятив переможну пісню на Євробаченні

113413 0
Для 60-річної Стефанії репертуар сина – це щось нове, їй особливо подобається його пісні з етнічними вставками.
фото: скріншот з відео суспільного

фото: скріншот з відео суспільного

Пісня українського гурту «Kalush Orchestra» – «Stefania» – це ода матері, в якій автор розповідає про свої приємні спогади про неї. Спочатку створення композиції соліст та засновник гурту Олег Псюк присвятив своїй мамі Стефанії. Саме вона стояла за кулісами національного відбору України на «Євробачення» та розплакалася під час виступу хлопців.

Насправді, маму Олега Псюка звати Стефанія – з наголосом на другий склад. Замолоду вона працювала на хімзаводі, а зараз – у магазині продавчинею. Нині, у сюжеті ТСН каже, що ніяковіє від синових фанів, коли ті просять зробити з нею фото тощо. Для 60-річної Стефанії репертуар сина – це щось нове, їй особливо подобається його пісні з етнічними вставками. А з тим, як вдягається, мати ніяк не змириться.

Читайте також: Гурт Кalush Оrchestra переміг на пісенному конкурсі «Євробачення»

Композиція розповідає про старіння неньки й те, наскільки ностальгічним є минуле. Після цього у пісні йдеться про труднощі у стосунках з матір'ю та усвідомлення солістом того, як багато вона для нього зробила. «Колискова пісня» у кінці кожного реп-вірша повертає оповідача до того часу, коли про соліста піклувалася мати.

«Це пісня про мою маму. Я ніколи не присвячував їй пісні, і взагалі не впевнений, що наші стосунки були настільки тісні. Але я знаю, що вона точно заслуговує на цю пісню яку вона ще навіть не чула! Це найкраще, що я колись для неї робив», – каже фронтмен гурту.

Воночас із початком повномасштабного вторгнення росії до України пісня «Stefania» стала символом, який уособлює нашу батьківщину, зокрема всіх матерів, які оберігають своїх дітей. 15 травня «Kalush Orchestra» презентував відеокліп на переможну пісню, де зібрали кадри зі зруйнованих міст біля Києва – Ірпеня, Бучі, Гостомеля. Також до кліпу потрапили кадри з львівського вокзалу.

Додамо, що в одній з калуських пекарень навіть назвали печиво на честь Стефанії. А «Укрзалізниця» сьогодні повідомила про те, що поїзд сполученням «Київ – Івано-Франківськ» буде називатися «Стефанія Експресом».

Фото: скріншоти з відео Суспільного та з Інстаграму Kalush 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!