Хто такий Володимир Зеленський. Біографія та статки

26398 0
Володимир Зеленський не оприлюднив своєї декларації про доходи за 2018 рік та не дав жодної прес-конференції журналістам до виборів.
фото: РБК Україна

фото: РБК Україна

У другому турі президентських виборів-2019 із суттєвим відривом переміг Володимир Зеленський. Він, за результатами опрацьованих майже всіх електронних протоколів, випередив свого опонента, чинного президента України Петра Порошенка та набрав понад 73%

Біографія

Володимир Олександрович Зеленський народився 25 січня 1978 року в Кривому Розі, тож він стане наймолодшим президентом України у віці 41 рік.

Здобув вищу юридичну освіту у Криворізькому економічному інституті Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Окрім практики, за фахом не працював. Одружений, має двох дітей.

З 2010 до 2012 був генеральним продюсером телеканалу «Інтер». У 2012 році разом зі студією «Квартал-95» уклали договір з телеканалом 1+1, де працює і сьогодні.

Читайте також: Народовладдя та добрі дороги. Що насправді обіцяє у своїй програмі Зеленський

Статки та бізнес

За офіційними даними НАЗК за 2017 рік, він задекларував, зокрема:

  • житловий будинок селі Іванковичі Київської області, три квартири в Києві (у тому числі спільно з братами Сергієм та Борисом Шефірами),
  • спільно з дружиною Оленою Володимир Зеленський з 2014 року орендує квартиру у Великій Британії площею 91,9 м2;
  • чотири коштовні годинники;
  • Land Rover 2016 року;
  • патенти та товарні знаки.

У декларації дружини Володимира Зеленського Олени вказано:

  • дві квартири – в Лівадії (АР Крим) та Києві, нежитлові приміщення спільно з Оленою та Ларисою Шефір, а також Сергієм Шефіром;
  • три коштовні годинники;
  • Mercedes-Benz S 500 4 MATIC 2014 року та BMW X5 2011 року.

Декларації за 2018 рік на сайті НАЗК немає.

За інформацією «Слідство. Інфо», Володимир Зеленський разом з дружиною також володіє 15-кімнатною віллою в італійському місті Форте-дей-Мармі, яку не вказав у декларації. В інтерв’ю «ВВС Україна» Олена Зеленська сказала, що не знає, чи та вілла належить їхній сім’ї.

«Я не знаю, це наша вілла чи ні, кілька разів ми там відпочивали. Спочатку ми її орендували, потім якимось чином компанія її придбала, але з того часу ми там вже не були, уже три роки ми туди не їздили», — говорить вона.

Читайте також: Як голосували на одній із дільниць Львова. Відео, фото

Окрім цього, Володимир Зеленський задекларував квартиру площею 299,7 м2 і два паркувальні місця у Києві. Їхнім власником є кіпрська компанія Aldorante Limited, засновником якої є Зеленський. Сам він і його дружина володіють акціями кількох компаній, розташованих на Віргінських островах та на Кіпрі, та мають частки в 11 українських компаніях. Він або його дружина є кінцевими власниками 8 компаній, розташованих в Україні, на Кіпрі, Віргінських островах, в Італії та Белізі. Доходи Володимира Зеленського за 2017 склали понад 8 млн грн.

За інформацією 24 каналу, він є актором та автором «Вечірнього кварталу», був ведучим «Бійцівського клубу», «Містера Кука», «Пісні року», «Службового романсу», учасником «Форту Буайяр», «Танців з зірками», ведучим Crimea Music Fest, «Хочу у Віагру», є суддею в «Розсміши коміка», ведучим програми «Київ Вечірній», суддею шоу «Вишка», ведучим «Ліги сміху».

Зеленський також є сценаристом, продюсером та актором низки фільмів та кіномюзиклів. Найвідоміші з них — «Свати», «Слуга народу» (1 та 2), «Кохання у великому місті» (1 та 2), «Службовий роман. Наш час», «8 перших побачень», «8 кращих побачень», «Я, ти, він, вона».

У 2010 році майже всі акції «Студії Квартал-95» викупила офшорна компанія Art Fox Studios. У Зеленського лишилась символічна одна сота відсотка. У 2018 році, за кілька днів до заяви Зеленського про участь у виборах президента, у реєстрі Міністерства юстиції змінилися кінцеві власники «Кварталу». Ними знову стали Зеленський та брати Шефіри, які заснували студію, а також довірена особа бізнесмена Ігоря Коломойського Тімур Міндіч.

Читайте також: ЗеЛьвівщина. Яким є портрет виборця Зеленського у нашому регіоні

У серіалі «Слуга народу» Зеленський зіграв головну роль вчителя Голобородька.

На сьогодні у Зеленського через посередників є три російські компанії, які займаються виробництвом фільмів і телевізійних програм у Росії: «Вайсберг Пікчерс», «Платинумфільм» і «Грін Філмс».

Політика

У Володимира Зеленського немає політичного досвіду. У 2017 році юристи «Студії Квартал 95» зареєстрували політичну партію «Слуга народу». У новорічну ніч 2019 року на телеканалі 1+1 він заявив, що піде в президенти України.

Офіційну передвиборчу програму кандидата у президенти України Володимира Зеленського можна подивитися за посиланням.

Упродовж усієї президентської кампанії Володимир Зеленський не дав жодної прес-конференції . Нагадаємо, представники низки ЗМІ та медійних організацій перед другим туром публікували відкрите звернення до Володимира Зеленського із закликом вийти на прес-конференцію, оскільки до цього він спілкувався переважно відеороликами через свої Instagram та YouTube-канал.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!