Хто й коли стане новим генконсулом Польщі у Львові

2287 0
Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд завершив свою дипломатичну місію в Україні. Відтак, Львову мають представити його наступника.
фото: lviv.nashigroshi.org, duep.edu

фото: lviv.nashigroshi.org, duep.edu

За словами Лева Захарчишина, директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА, дипломатична каденція Ярослава Дрозда у Львові завершується, однак офіційного прощання ще не було. До кінця жовтня – у листопаді очікується представлення нового Генконсула Польщі.

За попередніми даними ним може стати Вєслав Мазур, який досі працював на аналогічній посаді в Одесі.

З нагоди завершення дипломатичної місії в України, консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд запросив співробітників, духовних осіб, працівників польської організації з львівського, івано-франківського і закарпатського відділень на прощальну зустріч, що відбулася у консульстві 12 жовтня 2015 року. В рамках заходу, дипломат також представив третє розширене видання книжки про діяльність Генерального консульства Республіки Польща у Львові впродовж 25 років. Матеріали зібрав і опрацював консул Марцін Зенєвич, який теж завершує свою роботу у львівському консульстві.

Довідка: Ярослав Дрозд – доктор гуманітратних наук, донині Генеральний консул Республіки Польща у Львові. З жовтня 2005 року до 31 серпня 2011 року був Генеральним Консулом Республіки Польща у Санкт-Петербурзі (Російська Федерація). З 1 вересня 2011 року призначений Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові. 3 травня 2014 року Ярослав Дрозд був нагороджений «Золотим Гербом Львова» за активну підтримку тих, хто захищав правду і проявляв справжній героїзм у дні боротьби за волю і єдність України.

Джерело: ZIK.ua

 

                                                                                                         Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!