Хто з жінок потрапляє під мобілізацію

6660 0
Призову можуть підлягати жінки, які, передовсім, виявили бажання проходити службу; перебувають на військовому обліку; визнані придатними для проходження військової служби; проходили військову службу та отримали відповідну військово-облікову спеціальність; не проходили військової служби, але мають відповідну освіту.
Фото - zik.ua

Фото - zik.ua

Про це на брифінгу в середу повідомив в. о. речника Генштабу АТО Владислав Селезньов.

За його словами, під призов підпадають: для осіб офіцерського складу жінки віком від 20 до 50 років; для інших – від 20 до 40 років.

Призову можуть підлягати:

- жінки, які, передовсім, виявили бажання проходити службу;

- перебувають на військовому обліку;

- визнані придатними для проходження військової служби; проходили військову службу та отримали відповідну військово-облікову спеціальність;

- не проходили військової служби, але мають відповідну освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все, що варто знати про мобілізацію. Поради юриста

Відповідно до чинного законодавства не підлягають призову військовозобов‘язані жінки, які: заброньовані за органами держвлади, місцевого самоврядування та іншими підприємствами, в порядку, визначеному Кабміном; визнані тимчасово непридатними до служби за станом здоров‘я на термін до 6 місяців; жінки, на утриманні яких перебувають діти-сироти та діти, що позбавлені батьківської опіки, віком до 18 років; жінки, на утриманні яких перебувають діти до 16 років (вони можуть бути призвані лише у разі їх згоди і лише за місцем проживання); жінки, які постійно доглядають за недієздатними особами; народні депутати та депутати ВР АР Крим; студенти й аспіранти, які навчаються на денній формі.

Більшість призваних жінок будуть проходити військову службу на медичних посадах, а також у підрозділах зв‘язку та логистики.

У 2014 році на військову службу до ЗСУ було призвано близько 100 жінок.

 

ДЖЕРЕЛО: 5 КАНАЛ

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!