Художник зі Швейцарії на Різдво підсвітив історичні будівлі Києва. Фото

1637 0
Митець приїхав в Україну з невеликою командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У Києві стартував мистецький світловий тур відомого швейцарського художника Геррі Хофштеттера «Різдвяне світло для надії». Під час туру він підсвічуватиме відомі будівлі та пам’ятники міста, повідомляє Укрінформ.

Хофштеттер приїхав в Україну з невеликою командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором, щоб здійснити світло-мистецький світловий тур на три різдвяні вечори 23, 24 і 25 грудня в Києві та околицях. Ілюмінації відбуватимуться щовечора з 16:00 до 22:00.

Так, у перший день він підсвітив Андріївську церкву, Національний музей історії України, дзвіницю Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівлю Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка та дзвіницю Софійського собору.

Зображення вибраних проєкцій створюються відразу під час освітлення на місці у вигляді NFT та розміщуються на платформі Opensea NFT, а виручені від продажу робіт кошти підуть на наступну акцію митця для підтримки України.

Проєкт реалізується за підтримки посольства Швейцарії в Україні, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства внутрішніх справ України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Фото: Укрінформ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!