IBOX вивели з українського ринку. Як тепер поповнювати картки Monobank

13146 0
Monobank попросив своїх користувачів використовувати інші канали для поповнення карток готівкою.
Фото умовне

Фото умовне

Національний банк України вивів із ринку IBOX банк, який володів мережею терміналів для поповнення карток Monobank. Причиною ліквідації стало порушення банком вимог законодавства. Про це повідомили в НБУ.

«До того ж протягом останніх двох років Національний банк за результатами нагляду у сфері ПВК/ФТ за вчинені порушення застосував до Банку такі заходи впливу, як накладення штрафу, зупинення окремих видів проведених Банком операцій (двічі), відсторонення посадової особи банку від посади, письмове застереження (двічі)», – зазначили в НБУ.

Як пояснили у Monobank, оператор термінальної мережі МетаПей не приймає поповнення карток. Компанії потрібен час для укладення нової угоди з іншим банком-партнером для прийому платежів. 

Читайте також: Клієнтів monobank попереджають про нову шахрайську схему.

«Мережа терміналів поповнення іВох приймала 12-15 млрд грн на місяць поповнення наших карт.
Як ви думаєте, скільки у нас пішло часу на план Б? Ні, не так – скільки б пішло часу на аналогічний план Б у Європі, наприклад? Думаю, оптимістично, 3-6 місяців. Ми зробили за пів дня», 
– зазначив співзасновник банку Олег Гороховський.

Відтепер поповнити картки Monobank без комісії, який працює на базі Універсал Банку, можна в касах Універсал Банку, А-Банку та Укргазбанку. Також клієнти можуть скористатися послугами поповнення через термінальні мережі EasyPay та City24.

Нагадаємо, що готівковий курс долара у банківських та небанківських обмінниках падає вже майже тиждень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!