Ігоря Клименка призначили на посаду міністра внутрішніх справ

1482 0
Таке рішення на засіданні 7 лютого підтримав 321 депутат.
Фото: Ігор Клименко

Фото: Ігор Клименко

Верховна Рада призначила на посаду міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, який до цього тимчасово виконував обов’язки керівника міністерства. 

Джерело: народний депутат Ярослав Железняк у Telegram

За відповідну постанову – проголосував 321 депутат. Зазначимо, що 18 січня уряд призначив голову Нацполіції Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ і поклав на нього виконання обов'язків міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, 18 січня 2023 року біля дитячого садочка впав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували 9 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Згідно з останніми даними внаслідок катастрофи загинули 14 людей, серед них одна дитина, а також  всі, хто перебував на борту.В СБУ заявили, що розглядають три версії падіння гвинтокрила, зокрема й умисне його знищення. Того ж дня уряд призначив начальника Національної поліції України Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ та поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

Що відомо про Ігоря Клименка?

Ігор Клименко з 1998 до 2004 року служив в органах внутрішніх справ психологом, начальником відділення центру практичної психології УМВС в Харківській області, начальником центру практичної психології департаменту кадрового забезпечення Міністерства внутрішніх справ. У грудні 2001 – березні 2002 року Клименко був спецспівробітником Спеціального миротворчого центру при МВС України. Також у 2002 році він служив у складі оперативного взводу спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косові.

У 2011 році Клименко був заступником начальника, а потім і начальником управління інспекції з особового складу Департаменту кадрового забезпечення (ДКЗ) МВС України. З кінця 2011 року по березень 2014 Клименко обіймав посаду начальника управління професійної підготовки та освіти ДКЗ МВС України. Потім він очолив весь Департамент кадрового забезпечення.

З 2015 по 2017 рік Клименко також обіймав посаду ДКЗ, але вже у Нацполіції. У жовтні 2017 року його призначили заступником очільника Національної поліції України – начальником ДКЗ. Наступного року він став заступником глави НПУ, а у вересні 2019 – очолив Національну поліцію.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!