Як у Львові працюють інспектори паркування. Фоторепортаж

4757 0
На вулиці Львова вийшли перші п’ять інспекторів із паркування.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Перші п’ятеро інспекторів з паркування вишли попереджати водіїв-порушників про штрафи сьогодні опівдні. За графіком їхній робочий день надалі починатиметься о 9:00.

Поки що вони не отримали доступу до єдиної бази сервісного центру МВС, однак учора ввечері їм надали ключ, і управління впродовж дня очікує, що доступ вдасться налаштувати.

«Учора, в останній день жовтня отримали все ж таки ключі. Обіцяють, що база буде сьогодні тільки для української реєстрації. Від прикордонної служби базу даних "Аркан" очікуємо», – каже керівник управління безпеки Львівської міськради Юрій Діль.

Читайте також: Я прийшов — авта нема. Як забрати автомобіль зі штрафмайданчика

На конкурс подали кілька десятків резюме, втім до конкурсу допустили десятьох, а відібрали – лише п’ятеро.

«Сьогодні інспектори лише інформуватимуть водіїв, але як тільки отримають доступ до бази – зможуть виписувати протоколи на місці. Доступ, власне, маємо, але налаштовуємо зв’язок із нашим управлінням та сервісним центром», – додає Юрій Діль.

Тарас Федорич, який став одним із інспекторів, вважає, що місто не організувало достатнього інформування та дало досить мало часу, тому на конкурс пройшли лише п’ятеро.

«До нас була вимога – виключно спеціаліст або магістр. Але не всі люди з вищою освітою захочуть весь день ходити і штрафувати», – вважає він.

Першою локацією для роботи Тарас Федорич обирає запарковану смугу на проспекті Свободи від площі Галицької, розкладає попередження по авто.

«Оформлення одного порушника займатиме 15-20 хвилин. Розміщувати повідомлення про штраф на склі авто можна у випадку, якщо немає водія. Якщо ж він є, то виписувати протокол можна прямо на місці», – додає інспектор.

Він, як і його колеги, одягнений у спецодяг, що нагадує форму працівників ЛКП «Муніципальна варта», має смартфон для фотофіксації, рацію та відеотермінал.

Інспектори патрулюватимуть вулиці разом із поліцейськими. За словами керівника відділу інспекторів паркування управління безпеки міста Богдана Міляра, у них є спільний Telegram-канал, у який вони можуть надсилати фото та розподіляти локації.

Читайте також: У Львові знову змінили вартість абонементів на паркування. Деталі

Юрій Шутка закінчив факультет журналістики, а зараз здобуває правничу освіту. Каже, що став інспектором, аби допомогти покращити транспортну ситуацію в місті.

«Спочатку ми прийшли на письмовий конкурс, де були питання по Конституції, законах про місцеве самоврядування та кодексу про адмінправопорушення. Після цього кандидатів запросили на співбесіду», – розповідає Юрій.

Після цього він разом із колегами вирушає на центральні вулиці міста, де найчастіше паркуються порушники. Зокрема це проспект Свободи, вулиці Князя Романа та Коперника.

«Здебільшого штрафуватимемо зf порушення правил зупинки та стоянки, а також різного роду порушення на паркувальних майданчиках. За потреби – евакуйовуватимемо авто», – додає інспектор.

Нагадаємо, закон про реформування системи паркування набув чинності 27 вересня. Тоді ж повідомили, що на вулиці Львова інспектори вийдуть у жовтні, а пізніше – у листопаді, оскільки конкурс закінчився лише декілька днів тому. Спершу планували набрати 20 інспекторів – по 5-6 на район, проте наразі їх лише п'ять. Продовжити набір планують уже з наступного тижня.

Вікторія Ейсмунт,

фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!