Іран планує передати росії балістичні ракети, – ЗМІ

2153 0
Офіційні особи США стверджують, що Іран готує першу партію ракет Fateh-110 і Zolfaghar, двох добре відомих іранських балістичних ракет малої дальності.
Фото: chas.news

Фото: chas.news

Іран посилює свої зобов’язання постачати зброю росії для війни проти України і готовий передати не тільки дрони, а й ракети класу «земля-земля». Про виданню The Washington Post повідомили представники безпеки США та союзників.

Джерело: «Європейська правда» з посиланням на The Washington Post

Зазначається, що Тегеран направив офіційних осіб до росії 18 вересня для завершення умов додаткових поставок зброї, включаючи два типи іранських ракет класу «земля-земля».

Читайте також: Росія не може виробляти достатньо ракет великої дальності, – британська розвідка

За оцінкою розвідки, якою останніми днями поділилися з українськими та американськими офіційними особами, стверджується, що збройна промисловість Ірану готує першу партію ракет Fateh-110 і Zolfaghar, двох добре відомих іранських балістичних ракет малої дальності, здатних вражати цілі на відстані 300 і 700 кілометрів відповідно.

Якщо це буде здійснено, то це буде перша поставка таких ракет до росії з початку війни.

Раніше, у серпні ті ж чиновники ідентифікували два типи іранських безпілотників, Mohajer-6 і Shahed-136, які Тегеран почав постачати росії для використання в Україні.

Зазначається, що за словами офіційних осіб, проінформованих про заплановане постачання ракет, Іран також готує нові поставки безпілотних літальних апаратів для росії, включаючи «десятки» додаткових Mohajer-6 і більшу кількість Shahed-136.

Читайте також: Китай та Єгипет закликали своїх громадян негайно покинути Україну

Чиновник зазначають, що в останні тижні іранські технічні консультанти відвідали території, контрольовані росією, щоб надати інструкції з експлуатації безпілотників.

Раніше офіційний представник МЗС Ірану Насер Канані повторив наполегливі заперечення будь-якої причетності до постачання безпілотників росії.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!