Історія «азовця», який досі в полоні та декларації Садового і депутатів ЛМР. Підсумки доби

750 0
Нині 12 грудня та 657 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: BBC

Фото: BBC

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 89 бойових зіткнень.  Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 5 ударів по районах зосередження противника. Уражено 2 склади боєприпасів, пункт управління та ворожий артилерійський засіб.

Крім того, минулої доби, рф учергове атакувала Україну, застосувавши 15 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено 9 ударних БпЛА.

Читайте також: У Києві пройдуть військові навчання. Знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали пересування військових і техніки – забороняється.

Акцент дня: «Казав, що має кілька патронів». Мати полоненого «азовця» чекає на його повернення. «Я не чула і не бачила свого Ярослава вже 19 місяців. Навіть не знаю, що з ним. Він досі в полоні», – розповідає Ірина Козирєва про усиновлену нею дитину, яка виросла, стала Воїном і тепер перебуває у ворожому полоні.

Ключові події:

1. Садовий подав декларацію. Скільки заробила його дружина. У 2022 році Андрій Садовий задекларував більше ніж 813 тис. грн зарплати. Натомість, його дружина, Катерина Кіт-Садова, отримала більше 2,42 млн грн зарплати у ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс».

На цю ж тему: Лише меншість депутатів Львівської міської ради подали декларації про свої доходи за минулий рік. Публічний доступ до декларацій відкрили 11 грудня.

Читайте також: Будівництво школи та капітальний ремонт вулиці. Найбільші тендери Львівщини минулого тижня. Вартість найбільшого становить понад 217 млн гривень – «Будівництво ЗОШ І-ІІІ ступенів у с.Суховоля Городоцького району»;

2. Нові тарифи у громадському транспорті Львова. Що потрібно знати пасажирам. Тарифи уніфікували та зробили однаковими для автотранспорту та електротранспорту.

На цю ж тему:

Читайте такожПоляки розблокували один із пунктів пропуску. Там відновили рух вантажівок. Більше місяця тривало блокування найбільшого вантажного пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ».


Та: Зі Львова до Польщі подорожчали квитки на потяг. Скільки доведеться заплатити. Окрім ціни змінився і час відправлення та прибуття;

3. Голосування про перейменування вулиць у «Київ цифровий» завершилось. Які рішення підтримали кияни. Якщо Київрада проголосує відповідним чином, Повітрофлотський проспект можуть перейменують на проспект Повітряних Сил, а вулиця Сурикова стане – Монастирською.

Читайте також: Забудовник «Квітів України» програв суд проти активіста та має відшкодувати витрати. У 2019 році компанія Rockwill Group на чолі з Олексієм Пишним придбала будівлю та вирішила її переробити на восьмиповерховий офісний центр із надбудовою та підземним паркінгом.

Та: На Львівщині з училища відрахували старшокурсників, які в гуртожитку побили першокурсників. Поліція розпочала розслідування;

4. Медики спрогнозували, коли чекати піку захворюваності COVID-19 у цьому сезоні. За словами, головного санітарного лікаря України Ігора Кузіна, кількість хворих почне зростати вже з середини грудня і триватиме до січня 2024 року.

Читайте також: Львівських школярів безкоштовно вчитимуть плаванню. Заняття відбуватимуться під час літніх канікул;

5. У Львові лише одна парафія святкуватиме Різдво 7 січня. «Це парафія Благовіщення Пресвятої Богородиці у Сихівському районі міста Львова (Сихівське кладовище)», – зазначив секретар Управління Львівської єпархії ПЦУ Руслан Матвієнко.

Читайте також: Львів’ян запрошують на лекцію про Різдво в німецьких селах Галичини 20 століття. Її проведе Станіслав Клосовський – співзасновник та куратор Музейно-культурного центру «На Унтервалю». Потрібна реєстрація.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!