Історик розповів, коли і як може розвалитися росія

1759 0
Імперії перестають існувати тоді, коли їхнім підданим за них стає соромно.
Ілюстрація: Sergey Mohov

Ілюстрація: Sergey Mohov

Історик, публіцист, телеведучий та автор книжки «Як українці зруйнували імперію зла» Олександр Зінченко заявив, що росіяни розуміють, що їм збрехали, і це вже фантастична поразка рф. А імперії перестають існувати тоді, коли їхнім підданим за них стає соромно. Про це він повідомив у програмі Tvoemisto.tv «Акценти Твого міста».

За його словами, багато хто з росіян за кордоном каже «ми русскоязичниє украінци». Їм уже соромно казати там, за кордоном, що вони росіяни.

«Це фантастичний процес. Не треба думати, що це швидко посиплеться. Ми зараз в умовному 1989 році. Швидкість комунікації та інформаційних процесів дещо вища, аніж 30 років тому. Тож можемо припустити, що в процесі політичної турбуленції у росії, який призведе до зміни федеративного устрою на конфедеративний, деякі регіони скажуть «мабуть, ми краще самі тут поживемо, без Москви». Це станеться приблизно в другій половині 2025 або 2026 року. Ці процеси вже тривають, хоча ще не такі помітні. Але ретроспективно», – зазначив Олександр Зінченко. 

На думку історика, рф розвалиться приблизно так само як СРСР.  Адже вже можна побачити деякі прояви деструктивних процесів у рф, але ще важко трактувати їх як частини процесу розпаду рф.

«Усе це разом і все логічно складається дуже красиво: де причини, де наслідки, де зв'язки між цими всіма подіями. І ось вже через п’ять років після Чорнобиля СРСР перестав існувати. Причому в такому режимі і з такою швидкістю, що ніхто не встиг це відрефлексувати ані всередині процесів, ані ззовні», – підсумував публіцист.

Нагадаємо, що також у програмі Tvoemisto.tv  Олександр Зінченко розповів, чому СРСР без України був неможливий, а США не вірили в її незалежність; чи могли б ми обрати Чорновола президентом; з яких причин Захід збільшуватиме допомогу; коли розвалиться росія та як воно – спілкуватися з окупантами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!