Італія підтримає відключення Росії від SWIFT, – Кулеба

962 0
Перед тим комітет міністрів Ради Європи вирішив призупинити право Російської Федерації бути представленою у двох органах РЄ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що глава італійської дипломатії Луїджі Ді Май запевнив його по телефону, що Італія підтримає відключення Росії від SWIFT. Про це він написав у своєму Фейсбук. 

«Мій колега і друг, глава італійської дипломатії Луїджі Ді Майо запевнив мене телефоном, що Італія підтримає відключення Росії від SWIFT. Повна солідарність Італії з Україною», - написав він. 

Нагадаємо, що комітет міністрів Ради Європи у п’ятницю, 25 лютого, вирішив призупинити право Російської Федерації бути представленою у двох органах РЄ – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ. Комітет міністрів підкреслює, що це рішення не є рівнозначним виключенню РФ. Росія юридично лишається членом Ради Європи і учасницею відповідних конвенцій, що зберігає зобов’язання РФ, у тому числі за Європейською конвенцією з прав людини. Це означає також зобов’язання РФ виконувати рішення ЄСПЛ.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!