Кабмін продовжив ще на два місяці відстрочку від призову

1629 0
Строк бронювання продовжили на три місяці, замість одного, як це було передбачено раніше.
Умовне фото

Умовне фото

Кабінет Міністрів України продовжив ще на два місяці строки дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, що надана рішеннями Міністерства економіки. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в четвер. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зокрема, внесено зміну до постанови «Про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації».

Передбачено продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки, що не закінчилися на день ухвалення постанови, автоматично на три місяці, замість одного місяця, як було передбачено раніше.

Відповідно до нового закону про мобілізацію, на військову службу не призвуть такі категорії громадян України:

  • заброньованих (лише за умови, що вони перебувають на спеціальному військовому обліку, на який ставить ТЦК);
  • тих, хто був у полоні і звільнився зі служби в запас (такі особи можуть служити лише добровільно);
  • тих, чиї близькі родичі пропали безвісти, загинули під час військової служби або посмертно нагороджені званням Героя України (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, рідний (повнорідний) брат або сестра)


Студенти та освітяни

Право на відстрочку мають:

  • студенти професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою і здобувають рівень освіти, який є вищим за раніше здобутий рівень освіти в послідовності, визначеній ч. 2 ст. 10 Закону України "Про освіту" ("Складники та рівні освіти");
  • докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури;
  • наукові й науково-педагогічні працівники закладів вищої чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш ніж на 0,75 ставки.


Не підлягають мобілізації також особи з усіма групами інвалідності. Детальніше про те, хто може отримати відстрочку читайте тут.

Нагадаємо, до 16 липня усі військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років повинні оновити свої персональні дані. Це можна зробити через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або за допомогою застосунку «Резерв+» від Міноборони. Дані мають оновити й військовозобов'язані жінки.

Чи запрацювала електронна черга у львівському ТЦК та що кажуть призовники читайте у нашому матеріалі.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!