Київ

Кабмін виділив понад півтора мільярда гривень на відновлення Київщини

851 0
Ці гроші мають бути розподілені між кількома десятками локацій Бучанського, Фастівського, Броварського та Вишгородського районів.
Зруйнований будинок в Ірпені. Фото: з відкритих джерел

Зруйнований будинок в Ірпені. Фото: з відкритих джерел

Кабінет міністрів України (КМУ) виділив Київській області більше 1,6 млрд гривень на відновлення понівечених внаслідок російського вторгнення населених пунктів столичного регіону. Про це йдеться у  розпорядженні №534-р, прийнятого на засіданні КМУ 16 червня 2023 року.

Уряд розпорядився виділити Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури з фонду ліквідації наслідків збройної агресії “на безповоротній основі” загалом 6 млрд 600 млн 331,262 тис. гривень (видатки розвитку).

Гроші підуть на нову бюджетну програму – субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії росії.

З цих коштів відчутна частка піде обласному бюджету Київщини – 1 млрд 693 млн 590,8 тис. гривень.

Ці гроші мають бути розподілені між кількома десятками локацій Бучанського, Фастівського, Броварського та Вишгородського районів.

Кошти спрямують на капітальні ремонти у Василькові, Ірпені, Макарові, Бузовій, Олізарівці, Плоскому, Бишеві, Гостомелі, Бучі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!