Кабмін затвердив норматив прибуття екстреної меддопомоги

1324 0
Ведення відсоткового критерію вчасності доїзду «швидкої» має дозволити оптимізувати роботу системи екстреної медичної допомоги
ілюстративне фото: 5 канал

ілюстративне фото: 5 канал

Кабмін ухвалив проєкт постанови, що передбачає розподіл звернень стосовно екстреної медичної допомоги залежно від стану пацієнта. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 16 грудня. Про це повідомляє нардеп України Василь Мокан.

Йдеться про чотири стани пацієнтів: критичні, екстрені, неекстрені, непрофільні.

Передбачили також визначення цільового часу приїзду бригади екстреної медичної допомоги в залежності від стану пацієнта. Зокрема, нормативи прибуття бригад екстреної медичної допомоги на місце події за зверненнями, що належать до категорії критичних, становлять 10 хвилин з моменту надходження звернення до диспетчера. А нормативи прибуття бригад «швидкої» на місце події за зверненнями, що належать до категорії екстрених, – 20 хвилин.

Читайте також: Дефібрилятори в людних місцях та нові автомобілі. Як зміниться швидка допомога в Україні

Окрім цього, визначили граничні відхилення від цільових показників, що дозволить робити оцінку ефективності мережі. Згідно із офіційними статистичними даними, за 2018 рік у містах вчасний доїзд бригад на місце події становить 88% випадків, у селах 82% відповідно. Водночас питома вага викликів у сільській місцевості від загальної кількості становить 25%.

Із огляду на це, введення відсоткового критерію вчасності доїзду «швидкої» має дозволити оптимізувати роботу системи екстреної медичної допомоги, а також визначити ключові показники ефективності роботи системи в частині оптимізації місць базування бригад та маршрутів руху.

Читайте також: В Україні на швидкій працюватимуть парамедики та екстрені медичні техніки

Додамо, що на Львівську область є 110 машин швидкої допомоги.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!