Кабмін завтердив нові посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію авто

3544 0
Старі посвідчення будуть чинними протягом строку, на який їх було видано.
Фото: Новини України

Фото: Новини України

Кабінет міністрів затвердив нові зразки бланків і технічних описів національного та міжнародного посвідчень водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу та зразка розпізнавального автомобільного знака.

«Ми привели документи у відповідність до європейських вимог», – повідомляє пресслужба МВС України.

Зокрема, нові посвідчення водія будуть також на пластиковій карточці. Він тримовний (українською, англійською, частина – французькою мовами) і чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу. Окрім того, на ньому – група крові (резус-фактор) водія.

Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП.

Також на посвідченні будуть вказані дані згоди або незгоди на донорство. При цьому, інформація про це та групу крові (резус-фактор) до посвідчення водія буде вноситися лише за письмової згоди особи.

У свою чергу, нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу повністю відповідає міжнародним вимогам. Воно передбачає додавання позначки щодо відповідності авто екологічним нормам «Євро-2» – «Євро-6» або іншому рівню.

В МВС наголошують, що національне та міжнародне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тимчасовий реєстраційний талон транспортного засобу, отримані раніше, будуть чинними протягом строку, на який їх було видано.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!