Київ

Кам’яницю київського війта відреставрують за 3,3 млн

442 0
Роботи мають виконати до кінця року

На Подолі в Києві планують відреставрувати кам’яницю київського війта (будинок Яна Биковського). Про це свідчить оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Йдеться про пам’ятку архітектури межі XVII–XVIII століть. Будівля розташована за адресою: вул. Костянтинівська, 6/8. На реставрацію споруди планують витратити 3 млн 292 тис. 782 гривень.

Тендер оголосив Київський науково-методичний центр з охорони, реставрації та використання пам’яток історії, культури й заповідних територій.

Відкриті торги з особливостями призначені на 6 травня 2024 року. Строк виконання реставраційних робіт — 10 грудня.

Кам’яниця київського війта, яку також помилково називали «будинком Петра І» (за легендою він нібито зупинявся у цьому будинку, але підтверджень цьому немає), одна з найстаріших пам’яток цивільно-мурованої архітектури Києва. Першим власником споруди був київський війт Іван Биковський. Згодом його нащадки продали будівлю. Після ремонту споруду передали одному з київських цехів. Пізніше в різні часи там розташовувалися гамівний будинок, парафіяльна народна школа та сиротинець. За радянських часів кам’яницю розділили на комунальні квартири. Наприкінці 1970-х років у будівлі розміщувались фонди музею історії Києва. З 2019 року там відкрився музей «Кам’яниця київського війта».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!