Канада передасть Україні 200 бронемашин Senator

658 0
Ці бронемашини оснащені найсучаснішими, найкращими у своєму класі технологіями, і на них можна легко встановити озброєння.
Бронемашини Senator / фото з відкритих джерел

Бронемашини Senator / фото з відкритих джерел

Міністерка оборони Канади Аніта Ананд під час свого візиту до Києва 18 січня повідомила, що її країна передасть Україні 200 броньованих машин Senator. Про це пише «Європейська правда».

«Цей новий пакет військової допомоги є відповіддю на конкретний запит України на ці машини, які закуповуються у канадської компанії Roshel. Ця допомога оцінюється в понад 90 мільйонів доларів і виділяється в рамках додаткової військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів доларів, оголошеної прем'єр-міністром Трюдо в листопаді 2022 року», – йдеться у заяві.

Зазначимо також, що під час зустрічі міністр Ананд та міністр Резніков обговорили, як Канада може продовжувати задовольняти нагальні оборонні потреби України. 

Читайте також: Польський танковий експерт розповів, скільки Leopard 2 потрібно ЗСУ

Додамо, що бронемашини Senator оснащені найсучаснішими, найкращими у своєму класі технологіями, і на них можна легко встановити озброєння. Ці машини дозволяють безпечно перевозити особовий склад та обладнання, а також здійснювати медичну евакуацію.

Машина має сталевий кузов та скло, здатне витримувати постріли з 50-каліберної зброї. «Senator» також має вибухозахищений кузов, тож він може витримати підрив гранати чи міни. Шини автомобіля мають систему «Run Flat» з підкачкою на ходу. Автомобіль обладнано системою, котра може протидіяти хімічним, біологічним, радіологічним атакам, генеруючи чисте повітря усередині герметичної кабіни.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що канадський уряд наразі не розглядає питання про відправку танків Leopard 2.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!