Київ

Кандидат у президенти США від республіканців Майкл Пенс відвідав Київ

1308 0
Колишній віцепрезидент США зазначив, що він в Україні для того, щоб «американський народ зрозумів, що підтримка українських військових відповідає національним інтересам».

Колишній віцепрезидент США Майк Пенс, який балотується від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року, з неанонсованим візитом прибув до Києва, де зустрівся з Володимиром Зеленським. Про це повідомили у пресслужбі Президента України.
 
«Свобода перемагає в Україні, і сьогодні, як ніколи, нам потрібно зберігати віру в мужніх борців тут, в Україні, які відстоюють свободу й дають відсіч російській агресії», – сказав Пенс журналістам після зустрічі із Зеленським у президентському палаці.
 

Також ексвіцепрезидент США побував у місцях масових вбивств українців під час російської окупації: Бучі, Ірпені й Мощуні Київської області. Пенс оглянув пошкоджені будинки, зустрівся з місцевими жителями й поклав квіти до меморіалів загиблим у війні.

 

 

 

Західні ЗМІ зазначають, що раніше Пенс був гучним критиком російського президента володимира путіна й беззастережним прихильником України. Пенс відверто заявив про свою підтримку України у боротьбі проти російського вторгнення. Як повідомляв Голос Америки, Пенс у власному проморолику з оголошенням про намір балотуватися двічі показав президента РФ Путіна, зокрема супроводжуючи слова про ворогів свободи по всьому світу. Радник Зеленського Михайло Подоляк заявив, що Пенс «абсолютно чітко розуміє, що таке Росія». Це відрізняє його від іншого кандидата «республіканців» – експрезидента Дональда Трампа.

Нині Пенс відстає від Трампа більш ніж на 30 пунктів у більшості опитувань серед республіканців на первинних виборах, які обиратимуть наступного року свого кандидата проти демократа Джо Байдена.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!