Карантин в Україні продовжили ще на місяць

13479 0
Карантин мав тривати до 3 квітня.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжили до 24 квітня включно. Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні, 25 березня 2020 року.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Крім цього, режим надзвичайної ситуації запровадили по всій країні. Також Кабмін постановив належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів; залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби; усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію; надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги. Детальніше про те, що таке режим надзвичайної ситуації на Львівщині читайте за посиланням.

Як повідомляють у МОЗ, всі навчальні заклади, які з 12 березня пішли на карантин і перебувають на дистанційному навчанні, мають продовжити його.

«Цьогорічне ЗНО потрібно буде переносити на більш пізні дати. Однак воно обов’язково відбудеться. Це також змінить терміни проведення вступної кампанії. Наразі ми маємо декілька можливих сценаріїв розвитку подій. Сподіваюсь, що до кінця цього тижня вже зможемо представити їх суспільству з чітким таймінгом», – каже заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Нагадаємо, що через поширення коронавірусу 12 березня по всій території України запровадили карантин, що мав тривати до 3 квітня. Через це у Львові закрили всі ТРЦ, магазини, ресторани, кафе та заклади культури, натомість залишаються працювати продуктові магазини, аптеки та АЗС. А за порушення карантину ввели штрафи.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!