Кардіохірурги з київського Центру, що переїхав до Львова, прооперували немовля з вадою серця

3477 0
Дівчинці 21 день, звуть її Емілія. У неї медики діагностували коарктацією аорти – це критична вада серця, врятувати її могла лише термінова операція.
Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Фахівці з київського Центру дитячої кардіології і кардіохірургії, який на час війни переїхав з Києва до Львова, разом із фахівцями з львівського «Охматдиту» прооперували 21-денне немовля з критичною вадою серця. Операція пройшла успішно. Про це 18 березня, повідомили медики.

Дівчинці лише 21 день, звуть її Емілія. У неї медики діагностували коарктацією аорти – це критична вада серця, врятувати її могла лише термінова операція.

«Колеги із Івано-Франківська звернулися до нашої лікарні, аби допомогти дитині з критичною вадою серця – коарктацією аорти, якій вже було 21 день від народження. На цей час до Львова переїхала філія Науково-практичного Центру дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України і ми запросили колег, аби в ургентному порядку прооперувати дитину», – розповіла  лікар-кардіолог «Охматдиту» Ольга Куриляк.

Зі слів медика операція пройшла успішно. Медики виконали розширену хірургічну пластику коарктації аорти. Стан дівчинки Емілії стабільний.

До складу операційної бригади увійшов професор Ілля Ємець, кардіохірурги Роман Секелик, Микола Савчук, анестезіолог Олександр Гапієнко, кардіолог Ольга Куриляк.

Нагадаємо, що у Львові відкрили філію Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірурхії МОЗ України. Вона працюватиме на базі Львівського обласного кардіологічного центру. Нині фахівці вже консультують, незабаром оперуватимуть дітей з різних областей України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!