Керівниця ДБР заявила, що закон про амністію учасників Євромайдану треба скасувати

1716 0
Ірина Венедіктова каже, що він заважає розслідувати вбивства правоохоронців.
Ірина Венедиктова. Фото: ДБР

Ірина Венедиктова. Фото: ДБР

Очільниця Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила, що для чесного і справедливого розслідування справ Майдану потрібно скасувати закон про амністію на переслідування учасників Революції Гідності. Про це вона сказала в інтерв’ю Lb.ua.

За словами Ірини Венедиктової, закон «Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» суперечить Кримінально-процесуальному кодексу.

«Було вбито 78 мітингувальників і 13 правоохоронців. Він (закон – ред.) перешкоджає об’єктивно нам розслідувати вбивства правоохоронців. Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон треба скасувати», – говорить очільниця ДБР.

Вона додає, що розроблено законопроект про заочне засудження, що скерований усім головам фракцій та голові комітету з питань правоохоронної діяльності Денису Монастирському.

«Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх… Але без цього, повторюсь, рухатися далі неможливо», – каже Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, Ірина Венедіктова очолила ДБР після Романа Труби 27 грудня 2019 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!