Керівницю одного з підприємств групи «!Fest» звільнили від покарання

1058 0
Йдеться про ТзОВ «Мінпрод Галичини», яке входить до групи «Холдинг емоцій «!FEST».
Фото: festrepublic

Фото: festrepublic

Галицький районний суд Львова звільнив від покарання директорку ТзОВ «Мінпрод Галичини» Ольгу Матлак, яку підозрювали у ухиленні від сплати податків та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зазначена компанія входить до групи «Холдинг емоцій «!FEST».

Джерело: ЄДРСР

Підозрювана у 2022 році завдала збитків державі сумарно на 13 млн 365 тис. грн. Зокрема:

  • не сплачувала податку на доходи фізичних осіб у розмірі 5 млн 796 тис. грн

  • не сплачувала військовий збіру у розмірі 483 тис. грн. 

  • не сплачувала загальнообов’язкового державного соціального страхування та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування на суму у 7 млн 85 тис. грн.

Їй вручили підозру за ч.2 ст. 212 (ухилення від сплати податків та зборів) та ч.3 ст. 212-1 (Ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування).

Як вказано у справі, прокурор відділу нагляду за додерженням законів органами Бюро економічної безпеки подав клопотання про звільнення жінки від кримінальної відповідальності у зв’язку з тим, що вона ще до притягнення до відповідальності, в рахунок відшкодування завданих нею державі збитків та погашення заборгованості перед бюджетом, сплатила усі заборговані кошти, тобто 13 млн 365 тис. грн. 

Відтак, суд вирішив закрити кримінальне провадження у цій справі та звільнити Ольгу Матлак від покарання. 

Нагадаємо, що нещодавно Бюро економічної безпеки повідомило, що з львівського ресторанного холдингу «!Fest» у бюджет стягнули 13,4 млн гривень.

Обшуки у холдингу емоцій «!Фест»

У вівторок, 17 жовтня, на територію львівського ресторанного холдингу прийшло Бюро економічної безпеки. Детективи БЕБ звинуватили холдинг в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. За інформацією правоохоронців, близько 2 000 співробітників закладів, що входять до холдингу, отримують заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша – неофіційна.

«!Фест» відреагував на обшуки та оприлюднив власну заяву, в якій йдеться про те, що 17 жовтня люди в камуфляжі оточили територію !FESTrepublic, увірвались в центральний офіс, заблокували всі виїзди/виходи та зупинили роботу компанії. Вони зазначили, що справа проти них відкрита уже декілька місяців і правоохоронці проводили слідчі дії в закладах та офісі уже давно. Проте «!Фест» дізнався про це лише зараз.

І наголосили, що детективи БЕБ начебто «викрили схему, яку вони вважають незаконною, проте за якою працює вся ресторанна галузь країни».

Також нагадаємо, що Tvoemisto.tv поспілкувалося із співзасновником «Холдингу емоцій !FEST» Юрком Назаруком,  у проекті «Акценти Твого міста», де він пояснюив, чому арешт керівника інвестиційної компанії «Concorde Capital» Ігоря Мазепи згуртував підприємців, як наш бізнес змінює ставлення Європи; чому люди мають самі сплачувати за себе податки; як з’явилось рішення інвестувати в освіту; які зміни в державі і людях вже відбуваються і яких ще потребуємо.

Для довідки

Холдинг емоцій «!FEST» – мережа концептуальних авторських ресторанів та напрямків, заснована у Львові 2007 року трьома підприємцями: Андрієм Худо, Дмитром Герасімовим та Юрком Назаруком.  До мережі входить низка ресторанів в Україні та за кордоном, зокрема «Реберня», «П’яна вишня», «Театр пива «Правда», «Львівська майстерня шоколаду», «Львівська копальня кави» тощо.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!