Кіберполіція викрила розробника фейкової копії «Дії». Йому загрожує до 6 років в’язниці

1429 0
Зараз правоохоронці встановлюють людей, які купили і користувались фейком.
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

Міністерство цифрової трансформації у співпраці з представниками Кіберполіції викрили розробника фейкової копії застосунку «Дія». Йому може загрожувати до 6 років позбавлення волі. Про це повідомив міністр Михайло Федоров.

21-річний хлопець сам розробив застосунок зі схожим дизайном, у якому можна було створити будь-який документ – від паспорта до cертифіката про вакцинацію від коронавірсу. Фейкова копія не мала нічого спільного із застосунком «Дія», бо в розробки не було доступу до жодного з держреєстрів.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

Під час першої його перевірки можна викрити підробку. Зараз правоохоронці вживають заходів для блокування усіх каналів поширення фейку, а також встановлюють людей, які купили і користувались ним.

Міінстр цифрової трансформації також додав, що офіційний застосунок «Дія» можна завантажити лише у Play Market, App Store або AppGallery, а перевірити справжність документів – через QR-код або штрихкод. Детальніше про це дивіться у відеоінструкції за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!