Кількість учнів у класах Львова мають зменшити до 24-х

4945 0
Щоб сформувати класи, деякі школи добудують
Photo by Ben White on Unsplash

Photo by Ben White on Unsplash

До 2024 року наповненість класів у школах має бути не більше 24-х учні. Про це сьогодні під час дискусії на Тvoemisto.tv сказала керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Мерія планує добудовувати школи, щоби сформувати класи по 24 учні.

«До 2024 року має бути наповненість – 24 дитини в класі, тому думаємо над добудовами шкіл. До прикладу, йдеться про школу №78 (на вул. Замарстинівській, 132а) та Ліцей міжнародних відносин ім. В. Стуса», – розповіла Зоряна Довганик.

За її словами, у львівських школах збільшується кількість учнів, бо на навчання сюди їдуть школярі з інших районів області.

Нагадаємо, 1 вересня у Львові відкрилися усі 117 шкіл.
 
Відповідно до нового Закону «Про повну загальну середню освіту», кількість учнів у класі не може бути меншою ніж 5 осіб (у сільській місцевості) і не може перевищувати 30. У початкових класах — максимум 24 школяра. Вимога стосується державних і комунальних закладів. Якщо учнів менше, вони можуть продовжити навчання за однією з інших форм освіти або в іншому територіально доступному закладі. Якщо учнів у класі стало менше упродовж навчального року, закривати клас до кінця навчального року не будуть. Коли інший заклад недоступний, як виняток, клас у сільській місцевості може налічувати менш ніж 5 осіб — за рішенням засновника та за рахунок коштів місцевого бюджету. У спецкласах та класах спеціальних закладів освіти кількість учнів визначають у положеннях цих закладів.

Ольга Шведа

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!